perjantaina, lokakuuta 19, 2007

anoreksia/bulimia

Halusin kirjoittaa aiheesta, jota on joskus setvitty useissa blogeissa, mutta halusin tuoda vielä oman kantani esille.

Moni julkkis on ollut anoreksian/bulimian pyörteissä. Jotkut ovat olleet ulkonäön takia, jotkut vain huvikseen periaatteella: "koska muutkin on" (Okei, huono ilmaisu, kiitos Green niin ihanan asiallisesta kommentistasi, olit oikeassa, kukaan ei huvikseen sairastu tuohon tautiin, mutta toivottavasti useat ymmärsivät pointtini)Itse en henk. koht. tunne ketään anorektikkoa/bulimikkoa, mutta voin sanoa, ettei se kannata. Elämä menee täysin piloille, vaikka enhän minä mitään elämästä tiedä... Maailmassa on aivan liikaa ihmisiä, tai pääasiassa lapsia, joille ei riitä ruokaa. He elävät suuressa nälässä ja sen toivossa, että joskus saisi jotain suuhunsa pantavaksi. Usein lehdissä näkee häkellyttäviä kuvia lapsista, joilla ei todellakaan sana tarkkaan ole muuta kuin luuta ja nahkaa.

Tällä kuvalla siis haluan tuoda esille liika laihuutta. En väitä että nämä reppanat ovat anorekstikkoja!


Tässä yksi sellaisista kuvista, olen pahoillani, jos jonkun mielestä kuva on raaka tai epäsovelias, mutta tuon kantani esiin tälläisellä kuvalla. Toivottavasti tämä kuva ei loukkaa ketään. Pyydän nöyrästi anteeksi, jos jota kuta loukkaa.

Jos joku tällä hetkellä on anorektikko ja toivoisi prantuvan, kannustan häntä ja toivon kaikkea hyvää.


God bless You

6 mielipide(ttä):

green kirjoitti...

Voi jumalauta! Otappa lapsi järki käteen! KUKAAN ei sairastu kuolemanvaaralliseen syömishäiriöön "vain huvikseen"! Julkkismaailmassa suurimmat syyt ovat varmasti stressi ja tarve näyttää hyvältä jatkuvan tarkkailun ja arvostelun alla.
Mutta pitäydy sinä entisen kaltaisissa diipa-daapa jutuissasi kun et oikeasta elämästä mitään ymmärrä!!

Rosa kirjoitti...

Green: No minäpä pitäydyn diipa daapa jutuissani, kun en mitään oikeasta elämästä ymmärrä.

dixillusions kirjoitti...

Et oikeasta elämästä kyllä juu tunnu mitään ymmärtävän, mikäli kuvittelet ihmisten sairastuvan anoreksiaan tai bulimiaan tuosta "vain huvikseen". Syömishäiriöt ovat pään sisällä, muutaman aterian väliin jättäminen ei tee ihmisestä syömishäiriöistä! Green tarttuikin tähän jo aiemmin, mutta kirjoitit niin tyhmästi ja ajattelemattomasti, etten voinut olla puuttumatta.

Enkä oikein ymmärrä tuota nälkää näkevien ihmisten yhdistämistä bulimiaan ja anoreksiaan. Eivätkö syömishäiriöt "kannata" siksi, että jotkut toiset ihmiset kärsivät ruuan puutteesta?

Anonyymi kirjoitti...

Argh, en kestä nähdä tuollaisia kuvia lapsista purskahtamatta itkuun.. :< kuva siis toki herättää paljon tunteita, mutta kuten dixillusions sanoi, en yhdistäisi sitä bulimiaan ja anoreksiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tuo nälkäänäkevien kuva ihan aiheeseen liity, mutta luulen, että Rosa halusi tuoda esiin vain sen kuinka karmealta liika laihuus näyttää..

Rosa kirjoitti...

Anonyymi 1: Toki tuo herättää tunteita en tarkoittanutkaan sitä sillä, että nuo lapset kärsisivät anoreksiaa vaan kuten Anonyymi 2 sanoikin, tarkoitin liika laihuutta, vaikka en sitä esille tuonnut. Niin huolimaton kun olen