torstaina, lokakuuta 25, 2007

Muista shoppailemaan lähtiessä

Tämä taitaa olla aika turha postaus, koska moni muotibloggaaja taitaa tietää jo nämä niksit, mutta kirjoitetaanpa silti.


Kun menet kenkäostoksille vältä näitä:
  • Älä laita nauhakenkiä. Varsinkaan varsi tennareita! Niiden pois ottaminen/jalkaan laittaminen vie niin kamalasti aikaa, että ensimmäisen kenkäparin jälkeen meinaa menettää toivonsa.

  • Jos olet ostamassa saappaita/saapikkaita, kannattaa laittaa vähän löysemmät housut, koska pillifarkkuihinhan menee kaikki saappaat, mutta ns. "normaaleihin" farkkuihin niitä joutuu sullomaan. Eli jos kokeilet saappaita löysiin housuihin ja ne ovat täydelliset niin silloin ne menevät myös pillifarkkuihin.

Jos olet ostamassa farkkuja/muita housuja muista nämä:

  • Älä taaskaan laita nauhakenkiä. Joudut nekin riisumaan, kun kenkiä sovitat. Siinä menee todellakin ikä ja terveys! (Varsinkin ikä!)

  • Ei kannata laittaa niitä kaikista tiukempia pillifarkkuja, mitä kaapista löytyy. Niitä kun kiskot pois jalasta uusia housuja sovitellessa voi niiden pois ottamiseen mennä muutama tovi. Sanoo nimimerkki: Kokemusta on..

Kun olet ostamassa t-paitoja/toppeja muista nämä:

  • Ei kannata pukea sataa kerrosta vaatetta päälle. Mieluiten pitkähihainen ja huppari, koska ne saat nopeasti pois. Pitkähihaisen ei kannata olla "muumiohihainen" niin kuin itse kutsun paitoja, joiden hihat ovat täysin kädenmyötäiset.
  • Ota aina sovituskoppiin kahta kokoa. Esim. itse otan aina xs:sän, sekä s koon, ensin kokeien isomman koon, jos se on tiukka en edes yritä sulloa pienempää kokoa päälleni.

Kun ostat takkia muista nämä:

  • Kannattaa pukea paksusti päälle, koska takin alle pitää mahtua enemmänkin vaatetta. Jos alla on vain pitkähihainen niin takki on löysä ja päätät ottaa pienemmän koon, jolloin alle ei mahdun kuin vain pitkähihainen, joka tarkoittaa, että se ei ole tarpeeksi lämmin.

  • Kun itse ole takki ostoksilla otan lähes aina takin yhtä tai kahta koota suuremman. Eli, joko kokoa M tai 36, koska sinne alle PITÄÄ mahtua vaatetta alle, niin kuin jo aikaisemmassa kohdassa sanoinkin.

Vinkki: Kun menet shoppailemaan tee ostoslista. Jos tarvitset takin, kengät ja housut laita listaan kuinka paljon mikäkin saa maksaa. Pidä kirjanpitoa rahoistasi niin tiedät tarkkaan mihin rahat menevät etkä tee niin paljon heräteostoksia! Toimii! :D

4 mielipide(ttä):

Anonyymi kirjoitti...

tosi hyvä postaus

Rosa kirjoitti...

anonyymi: Voi kiitos :)

jeppis kirjoitti...

joo tuli tarpeeseen!

Rosa kirjoitti...

Jeppis: No hyvä, jos oli tarvetta tälläisellä postaukselle! :)