perjantaina, marraskuuta 02, 2007

Karmivan kamala Halloween!Minua itseäni ei kiinnosta Halloween, ei ole koskaan kiinnostanut, eikä tule koskaan kiinnostamaankaan. Olen vieroksunut tätä "juhlaa", koska miksi pitäisi pukeutua ilkeiksi kulmakunnan kamaliksi noidiksi, kun pitäisi muistella vainajia? Ei mahdu tähän pieneen päähän.
Halloween- sanahan on lyhenne sanoista All-Hallows-Eve eli pyhäinpäivän aatto. Me suomalaiset olemme saaneet vaikutteita kaikesta mahdollisesta tietenkin Amerikasta, niin myös tämä täysin turha juhla on sieltä kotoisin ja sitä vietetään sillä joka vuosi käymällä ovilla ruinaamassa karkkia. Niin kuin varmasti moni tiesikin. Tässä hauska tarina kurpitsasta, joka symboloi Halloweenia juhlaa:
Erään tarinan mukaan lyhty on saanut nimensä Jack-juopolta. Hän kiristi pirulta lupauksen, ettei hänen sielunsa joutuisi helvettiin. Jackia ei kuitenkaan hyväksytty taivaaseenkaan. Piru heitti Jackille hiilen, jonka mies säilöi lyhdyksi nauriin sisään. Siitä lähtien Jackin sielu on etsinyt itselleen itselleen sopivaa lepopaikkaa pienen lyhdyn valossa. Nauris on vaihtunut mahtipontisempaan kurpitsaan.
(Tiedon lähde siis Wikipedia)

Turha juhla sanon minä, sano sinä mielipiteesi. Oletko juhlinut tätä täydellä sydämmellä vai jättänyt juhlimatta?

0 mielipide(ttä):