torstaina, marraskuuta 22, 2007

Marimekko + H&M = ?

Kuulin tuon uutisen jo muutama päivä sitten isäpuoleltani, hän oli kuullut sen radiosta.
Minua alkaa mietityttämään kumpi tuossa pilaa maineensa, Marimekko vai H&M.
Olen aina vieroksunut Marimekkoa sen typerien kuosien ja vaatteiden takia. Viime kesänen mainos oli kyllä kaiken huippu :D
Toisaalta mitä syntyy kun Suomen "huippu" designe ja Ruotsin halpisketju yhdistyy? Kalliita ripuja halpiskauppaan vai vielä kalliimpia riepuja Marimekolle? Kumpi siinä maineen pilaa? Ikivanha ja tylsä Unikko Marimekko, vai H&M, helpiskauppojen kingi, joka myy tähtien suunnitelemia vaatteita törkyhinnalla...
Itse olen aina ollut H&M:män puolella, koska ostan mielummin enemmän vähemmällä. Lattu on ykkönen, vai jos isä maksaa. (Todellakin tarvitsen sen Pappa betalar paidan...)
H&M:män vaatteet ovat minusta ihan kivoja, mutta en kyllä toivottavasti tule ostamaan niitä Marimekon suunnittelemia 60-70 luvun kuosisia vaatteita... Vaikka retrosta tykkäänkin.

Kiitos. Sankokaa sananne.

2 mielipide(ttä):

Anna ;) kirjoitti...

Miksi yhdistät Marimekon heti automaattisesti Unikko-kuosiksi tai "60-70-luvun retrokuoseiksi"?
Laadukkaana suomalaisena yhtiönä heillä on muitakin kuoseja, jotka ovat myös nykysin yhä modernimpaan suuntaan kehittyviä. Ei tässä huhutussa yhteistyössä edes välttämättä käytetä vanhoja kuoseja vaan ihan hyvinhän joku voi suunnitella uuden / uusia. Oletko kuullut esimerkiksi Samu-Jussi Koskesta?

Kommentin tarkoitus ei ole olla negatiivinen, mutta Marimekolta löytyy hyviäkin puolia, jotka tosin tässä kirjoituksessa eivät tulleet esiin.

Rosa kirjoitti...

Anna;): Kyllä olen kuullut Samu-Jussi Koskesta ja tiedän, että Marimekolla on peljon muitakin hienompia kuoseja kuin Unikko, mutta automaattisesti yhdistän Marimekon tähän kamalaan kuluttettuun kukkakuosiin. saattaahan olla, että he eivätkään käytä aikaisempia kuosejaan, olen vain jotenkin saanut sellaisen kuvan mainoksista.