perjantaina, marraskuuta 16, 2007

What fashion is?




Aloin miettimään mitä muoti oikeastaan tarkoittaa, mitä se pitää sisällään, mitä se on. Innostuin niin että tein

pienen jutun siitä tännekin. Tosin jutun laatu on sitä mitä on.

Muoti on laaja käsite, joka tarkoittaa, mikä on juuri nyt suosittua. Muoti vaihtuu kun suosittu kohde muuttuu tai ihmiset kyllästyvät aiemmin suosittuihin kohteisiin.
Elämässä muoti näkyy eniten pukeutumisessa. Uusi muoti syntyy kun tarpeeksi moni alkaa matkia toista jossain asiassa. Myös yksittäiset ihmiset, kuten kuuluisuudet voivat luoda uusia muoteja, kun heillä on tarpeeksi faneja ja arvostusta. Toisaalta muoti on pinnallinen ilmiö, jota on saatava aina lisää, lisää ja lisää. Eri ihmisistä muoti on kiinnostavaa, jos se on piinallista ja harmitonta.

"Ilmastonmuutos, Itämeren saastuminen ja maapallon kestävyys taloudellisen kasvun suhteen ovat olleet pitkään muodissa – paljon pidempään kuin Big Brotherin edellisvuoden voittaja, pidempään kuin Louis Vuittonin laukut tai konemusiikki."

Minulla tulee ekana muodista mieleen vaatteet. Onhan toki paljon muutakin, missä voi tapahtua muotivaihteluja kuten autoissa, ruoissa, sisustuksessa ja kauneudessa.  Muoti on joillekin työ, toisille unelma ja haave. Se on kohde mihin säästää rahaa ja sitten tuhlata kaikki. Muotia voi vihata tai rakastaa. Sitä voi seurata tai olla seuraamatta.  Muotia tuo mieleen merkkivaatekaupan jossa on talven uutuuksia, ja kasalla jonoa pihalle asti. Onko muodikasta käydä massan suosimissa kaupoissa? Ihailemassa siellä vain vaatteita tai sitten ei. Muuten vain päivää viettämässä että muutkin huomasi, kuinka muodikas olen. Rahaa kun ei ole. Onko muodikasta käydä kampaajalla,
 ja maksaa siitä 50e, kun kotona äiti osaa leikata yhtä hyvin? Onko muodikasta olla muodikas?

Jos on muodikas, niin pitääkö kaikki olla muodikasta? Riippu tietenkin, tarkoittaako tuolla kaikkea mikä on muodissa, vai eri osa-alueita esim. vaatteita. Kuitenkin itse vastaisin että ei. Voihan vaatteet olla viimeisintä uutta, mutta huoneen sisustus viime vuosisadalta. Mielipiteitä on monia.

"Kun yksi ihminen käyttää outoa vaatekappaletta, se on outoa. Kun yksi pieni ja rajoitettu ryhmä omaksuu sen, siitä saattaa tulla arvostettua muotia. Kun kaikki ovat omaksuneet muodin, se ei ole enää muotia ja tilalle tulee uusi muoti."
                                   
                            

Tiedän, juttu oli aika jännittävä. Yritän ensi kerralla enemmän. (: D)

0 mielipide(ttä):