perjantaina, joulukuuta 21, 2007

Astioihin rakastunut

Olen 13- vuotias, asun vanhempieni luona. Tietysti. Mutta silti suunnittelen jo omaa kotia, tai varsinkin sen astioita.

Kuten otsikkokin kertoo, uusi rakkauden kohteeni on astiat.
Rakastan ihania muotoiluja ja esteettisyyttä, sekä yksinkertaisuutta. Juuri selailin Iittalan sivuja ja löysin ihanan sarjan: HotCool.


"Yksinkertainen ja hillitty HotCool on hyvä esimerkki muotoilusta, joka lähtee käyttäjän tarpeista ja toimii jokapäiväisessä elämässä. Lasi kestää polttavan kuumia sekä jäätävän kylmiä juomia, ja sitä ympäröivä eristävä muovirengas suojaa sormia."


Näin kuvataan Iittalan sivuilla.
HotCool lasit maksavat pienemmästä suurempaan: 16.50, 17.50, 18.50, euroa

Mies tämän kaiken takana on Björn Dahlström. Björn on vuonna 1957 syntynyt ruotsalais syntyinen mies, joka tunnetaan tunnettuna muotoilijana. Björn on suunnitellut myös mallistot ProfPan ja Tools.
"ProfPan tarjoaa ruoanharrastajalle kädestä pitäen muotoiltua laatua. Pannu kuumenee nopeasti, ja sisäpinnan tarttumaton pinnoite tekee paistamisesta ja puhdistamisesta helppoa. ProfPan on suunniteltu kevyeksi, mutta tarpeeksi kestäväksi vaativimmallekin kokille."
ProfPan sarjassa on lähinnä paistinpannuja, paistokasareita sun muuta pasitovälinettä. ProfPan sarja liikkuu 57-79 euron välillä.
"Tools-ruoanlaittoastiat edustavat muotoilun huippua vain parhaimpaan tyytyvälle ruoanlaittajalle. Sarjan reilunkokoiset esineet kattavat lähes kaikki ruoanvalmistuksen tarpeet ja todistavat, että jaettu ateria on kaksinkertainen nautinto. Tools on kehitetty yhdessä ruoan ammattilaisten kanssa, yhdistäen teknistä osaamista ja vahvaa materiaalituntemusta."
Tools sarja on taas hieman suurempi mallisto, josta löytyy kaikki, mitä vain voi toivoa keittiöönsä. Ainakin lähes.
Mallistosta löytyy mm. kastikekasaria, kattiloit, uunivuokaa, patoja, grillipannuja, sekä paistinpannuja. Hienona lisänä myös tamminen leikkuulauta. Hintahaarukka pyörii siinä 60-270 euron tuntumassa...

Björnin lisäksi myös Birger Kaipiainen on suunnitellut ihanan sarjan. Ehkä hieman enemmän tyttömäisemmän, mutta se vie myös minun sydämeni. Sarjan nimi on Apila. Moni varmasti tietääkin sen jo.
"Birger Kaipiaisen suunnittelemassa Apila-sarjassa on häivähdys nostalgiaa ja kesäisen raikasta keveyttä. Kauniissa Apila-koristeessa Kaipiainen on käyttänyt vihreän eri sävyjä taidokkaasti – koriste on runsas ja samalla kuitenkin hyvin pelkistetty, mikä tekee siitä ajattoman."


Damn, voi Joulupukki, paketoi mulle vielä muutama lahja lisää? Jooko? :)

Kuvat ja muut tiedot Iittalankotisivuilta:http://www.iittalahomeshopping.com/

5 mielipide(ttä):

Arya kirjoitti...

HotCoolit ovat kyllä ihania, saan niitä puoli tusinaa joululahjaksi (olin mukana ostamassa), noita keskikokoisia ja värinä oranssi.
Apila ei oikein sykähdytä, tuo liikaa mieleen kotileikkeihin tarkoitetut muovikipot :D

Rosa kirjoitti...

Arya: Voi vitsi oon kade! Oranssina vielä! Mäki haluun! :D

kiki kirjoitti...

meil on kotona noita isoimpia, mustia. ei se rengas kyl suojaa lämmöltä pitemmän päälle.

kiki kirjoitti...

meil on kotona noita isoimpia, mustia. ei se rengas kyl suojaa lämmöltä pitemmän päälle.

Rosa kirjoitti...

kiki: Ei vai!? :O Mäkiu jo laskeskelin, et ois varaaki tollasiin, mut enpä taida sitte ostaa..