torstaina, joulukuuta 06, 2007

Linnan julien pukuloistoa

Olen joka vuosi ollut kova tuomaroimaan Linnan juhlien pukuja kotosohvalta haukkumalla ne joko pystyyn tai kehumalla maasta taivaisiin. Tänä vuonna, kun Suomi juhlii 90 vuotista taivaltaan päätin syventyä hieman tarkemmin ja kertoa enemmän pukuloistosta, mutta aiheeseen, pukujen haukkumiseen ja ylistämiseen:

Tarja Halonen yllätti minut positiivisesti tällä kertaa. Hänen pronssisen kultainen mekko oli minusta hyvin kaunis ja korosti hänen hiuksiaan nätisti. Mekko näytti eri valoissa eriväriseltä. Ehkäpä tämä oli paras hänen kaikista juhla mekoistaan. Tämähän oli kuulemma jostakin kaupasta valmiina ostettuna, joten jopa sinäkin voit tällaisen omistaa!

Seela Sellaa (Joo, ei se ole Sheela Shella, tosi tymä virhe :D) olen aina ihaillut. Hänen puhetyylinsä ja elämän tapansa ovat minusta vain niin ihania. Tämähän vuoden puku oli minusta onnistunut. Valkoinen mekko sopii minusta täydellisesti valkoiseen tukkaan. "Takaosa" kruunasi koko komeuden.

Kiira Korven, sen loistavan taitoluistelijan mekko oli minusta erikoinen, mutta viehättävä vaaleanpunainen, jossa rypytykset olivat rintojen kohdalla.

Katri Helenan mekko oli kaunis valkoinen, jossa oli pystyssä oleva kaulus. Yksinkertaisen kaunis edellisvuosiin verrattuna. I like =)

Jaana Pelkosen puvusta en tiedä tykkäänkö vai en. Sinänsä se oli hieno keltainen intiaanimainen Teemu Muurimäen suunnittelma puku, mutta samalla ehkä vähän mauton kaikkien suikaleittensa kera... Sinun mielipiteesi?

Irinan puku oli minusta kauhea ja sai minulle kylmiäväreitä. Siis skottiruutua Linnan juhliin? Hyi! Muuntuu kuullemma keikkapuvuksi ottaen helman pois. No hyi sanon minä. Kaiken kruunasi vielä pitkävartiset hanskat, jotka olisivat olleet loistavat, mutta ei tuon puvun kanssa sanon minä!

Outi Mäenpään mekko oli minusta erikoinen, tästäkään en oikein tiedä pidänkö vai en... Mekossa oli kolmea väriä; mustaa, valkoista ja punaista. Erikoisen kamalanhieno.

Veltto Virtanen, joka on muusikko ja kansanedustaja oli minusta hauska heppu. En ole ennen hänestä kuullut, mutta tänä vuonna hänellä oli kiva lätsä päässä ja lopuksi vielä näytti peace merkin kameralle kun poistu juhlasaliin kättey tilanteesta. :D

Kirsti Paakkanen yllätti minut positiivisesti, jälleen. Hänellä oli musta puku, jossa oli selässä ns. v-aukko ja kädessä hyvin pitkät mustat tyylikkäät hansikkaat, joissa oli hieman "karvaa" :D

Samoin onnistui myös Ritva Falla, myöskin Marimekosta, yllättämään minut. Hänelläkin oli musta, selässä oleva v-aukko, mutta minusta jännittävät "puhvi"maiset hihat. Hänen pukunsa oli Marimekon suunnittelema.

Jenni Dahlman-Räikkösen puku oli minusta kamala. Niina Kososen suunnittelema puku, jota on tehty kolmessa eri maassa; Sveitsissä, Suomessa ja Milanossa oli öljymäisen värinen paljetti mekko. Ihanan kamala vai kamalan ihana?

Tanja Saarela (yllätys yllätys) saapui yksin juhliin kamalan pinkissä mekossaan, jossa oli sininen kukka (?). Hänellä oli outo meikki minusta, mutta nätti clutch :D

Tiesitkö tämän?:

-Paikalle oli saapunut noin 160 toimittajaa.
-Juhliin oli lähetetty 1900 kutsua, mutta noin 100 ilmoitti, ettei pääse tulemaan.
-Monella naisella oli saman värinen/tai samasta kankaasta oleva laukku kuin mekkokin.
-Noin 15 naisella oli silmälasit iltapuvun kanssa. (Yök!)
-Tarja Halonen näytti kaksi kerta peukkua kahdelle eri vieraalle, enpä tiedä, että mistä syystä...
-Presidentin linna on noin 3000 neliömetriä iso ja sinne pitäisi mahtua noin 200 vierasta + toimittajat, kuvaajat ja Halosen omat vieraat (esim. sukulaiset) Tuleekohan ahdasta?
-Usealla oli joko viininpunainen tai sininen iltapuku.
-Usealla oli myöskin hartiahuivi.
-Paikalle oli kutsuttu myös maailman ainoa viittomankielinen räppäri, Marko Vuoriheimo.
-Yksi vieras on noin 13 sekuntia Tarja Halosen kanssa kättelemässä ja toivottamassa hyvää itsenäisyyspäivää.

Hyvää itsenäisyyspäivän loppua kaikille lukijoille! :)

ps. Tehkääpä täällä oleva testi "Oletko linnakelpoinen", joka löytyy oikeasta reunasta. Itse sain tälläisen vastauksen;Kaikki oikein: olet juhlijoiden aatelia! Tunnet etiketin säännöt ja suositukset joka tilanteessa. Kauniit käytöstavat olet omaksunut jo äidinmaidossa.
Sivistynyt keskustelu ennestään tuntemattomienkin ihmisten kanssa sujuu sinulta leikiten, koska olet perillä maailman menosta ja kiinnostunut keskustelukumppanistasi. Hoidat tyylikkäästi niin ruokailun, tanssin kuin uusien ihmisten tapaamisenkin.
Huolellisella suunnittelulla varmistat, että juhlien kaikki vaiheet onnistuvat hyvin, etkä sinä tai seurueesi joudu kiusallisiin tilanteisiin. Näin varmistat myös muille hauskan ja onnistuneen illan.Kertokaahan sitten teidät vastaukset ;)


Pitkä postaus ilman kuvia, sorry again!

10 mielipide(ttä):

Anonyymi kirjoitti...

kirjoituksesi pursuaa virheitä...

Anonyymi kirjoitti...

Eikä noita virheitä ole ihan vain muutama.
SEELA SELLAN puku ei ollut valkoinen. Veltto taas oli kokonaisuudessaan todellinen etikettirikos. Jennin puvun oli suunnitellut Milanossa asuva Suomalainen Teemu Muurimäki, eikä Tanjan puku ollut suinkaan pinkki vaan tumman punainen. Ja se sininen kukka, se oli mitalli :D

Ei ilkeilyä, oli vaan pakko korjata pahimmat lipsahdukset. :)

Anonyymi kirjoitti...

Heh, piti tulla kans oikomaan paria asiaa, mutta joku ehti ensin :)

Anonyymi kirjoitti...

Pliis korjaa toi seela sella;) ettei tartte hävetä

Rosa kirjoitti...

Rakkaat anonyymit:

Tyhmä virheeni; Sheela Shella on nyt korjattu.
Ei teidän enään tarvitse minua hävetä, olen oman tieni kulkija.

Vaikka kirjoitukseni onkin niin paskaa, että oikein teitäkin naurattaa niin antaa minun värisilmäni väittää että Tanjalla on sininen kukka ja pinkki mekko. Okei? Ja annetaanhan minun kirjoituksessani olla niin paljon virheitä, että Teemu Muurimäki asukoon siellä Milanossa asti. Ja miksi aina pitäisi olla etiketin mukaan? Minusta Veltto oli hauska. Ja käykö, että se Seelan puku on nyt valkoinen?

Eikä tämä ole ilkeilyä. :)

Saga kirjoitti...

pikkuvirheistä huolimatta mukava postaus :) lisää hassuja faktoja: tanja saarela oli itse meikannut itsensä ja sanoi tän päivän ilta-sanomissa, että taisipa tulla vähän liikaa meikkiä. maria guzenina taas oli tehnnyt itse (kamalan) kampauksensa, koska halusi säästää rahaa poikansa joululahjoihin.

Rosa kirjoitti...

Saga: Hauskoja yksityiskohtia lisäsit :) Varsinkin tuo Maria Guzenin kampaus oli järkky, mutta mitä sitä ei teksisi lapsensa tähden...

fiksumpi kirjoitti...

"silmälasit iltapuvun kanssa, yäk"
joo ei helvett.. entä jos joku ei vaikka nää ilman niitä? siis daaaaa

Anonyymi kirjoitti...

se kukka on arvomerkki! ootko ihan pässi vai etkö muuten vaan tajua?

Rosa kirjoitti...

fiksumpi: No voi daa sun kanssas. jos osaa, voi käyttää myös piilolinssejä. :D

anonyymi: Olen pässi.