maanantaina, tammikuuta 07, 2008

Hömppäshoppaajan opas

Lainaan näin aluksi Nelosen nettisivuilta löytyvää tyyliassari sivustoa, jos löysin iki ihanan Kristiina "Krisse" Salmisen vinkit himoshoppaajalle, kun on PAKKO saada se toppi:

"Mitä tehdä, kun visa on laulanut liian kanssa ja on aika palata kotiin? Näillä selityksillä selätät siippasi moraalisaarnan.


 1. Valita tuohtuneena millaiseksi tavaratalojen tarjoukset ovat menneet. Lähdit ostamaan yhtä mitätöntä paitaa, mutta joka paikassa oli kylttejä 1+8 -päivistä. Yhtäkkiä havahduit siihen että laukuissasi oli jotain 9 ostosta.

 2. Selitä tomerasti ostaneesi joululahjat kerrankin hyvissä ajoin - eli tammikuussa. Jos miehesi ihmettelee asiaa niin sivuuta hänet ja ala hempeällä äänellä hyräillä "En etsi valtaa loistoa...".

 3. Päivittele kovaan ääneen mistä kummasta ostoskassit ovat ilmestyneet, koska olet varma etteivät ne ole sinun. Lupaa selvittää asia ensi viikolla; sillä nyt sinua huimaa.

 4. Kerro, että työkaverillasi Seijalla on ensi viikolla nimipäivät etkä voi todellakaan pilata juhlatunnelmaa ilmestymällä paikalle samoissa vanhoissa rytkyissä. Kehota miestäsi pohtimaan milloin hän on viimeksi huomioinut ystäviään.

 5. Horise jotain bonuspisteistä ja niiden viimeisestä voimassaolopäivästä ja totea tuskastuneena ettei tässä olisi joka päivä aikaa kaupoissa rampata. Todellakaan"

Tässä oli siis muutamia vinkkejä a´la Krisse Salminen. Itse annan muutaman oman vinkin ostoksille, joihin ei olisi senttiäkään varaa:

 1. Jos lupauduit lähtemään kaverin makutuomariksi kun hän lähtee etsimään kenkiä, hupparia, takkia sun muuta ihanaa ja tiedät, että itse et tarvitse yhtään mitään niin älä ota edes lompakkoa mukaan! Jos sinun alkaa mieli tehdä kovasti sitä neuletta sieltä kaupasta niin ajattele, että sillä rahalla voit vaikka mennä katsomaan sen uutuus leffan, jota on kehuttu maasta taivaisiin.
 2. Noudata ensimmäisen kohdan neuvoa, jätä lompakko oikeasti kotiin! Vaikka tiedät, että sinulla ei ole rahaa lainkaan, niin ainahan voit sovittaa. Aina saa kuolata ihan hyvällä omallatunnolla. Yritä löytää sovittamastasi vaatteesta edes yksi virhe. Väärän mallinen, huonoa kangasta, rypytykset huonot, kuvio kamala, yksityiskohdat eivät imartele muotojasi jne.jne ja ajattele, että sen yhdenkin virheen takia ei kannata sitä vaatetta ostaa.
 3. Vertaile! Jos löydät siitä "favourit" kaupasta nätin paidan älä sorru siihen ensimmäiseen! Varmasti muuallakin on samankaltaisia vaatteita. Kiertele, katsele ja kierrä kaukaa. On minun kolmen koon neuvo, jota yritän noudattaa aina kun etsin jotain tiettyä. (Kierrä kaukaa tarkoitan siis, että kierrän sen ensimmäisen kaukaa) En sorru ekaan nättiin vaan kierrän vielä armollisesti monta muutakin kauppaa, jossa varmasti on samankaltaisia. Sitten juoksen vain siihen kauppaan, jossa oli se suosikki ja nappasen sen mukaan, jos se näyttää vieläkin yhtä ihanalta.
 4. Niin kuin jo tuossa 3. kohdassa totesin lopussa "jos se näyttää vieläkin yhtä ihanalta" tarkoitan tällä siis, että jätä se vaate/asuste mielen pohjalle lojumaan. Mieti sitä muutama päivä, että onko se juuri se oikea ja palaa kauppaan katsomaan vaatetta/asustetta, jos vieläkin rakastat sitä niin sitten saat ostaa!
 5. Jos sinua himottaa vaan lähteä kiertelemään kauppoja ja katselemaan, sekä ihastelemaan hyllyjä päätä itsellesi pieni summa, jonka saat käyttää viisaasti. Älä ajattelet, että se summa olisi pakko käyttää vaan päin vastoin, mielummin et käytä sitä lainkaan kun käyttäisit sen johonkin täysin turhaan.
 6. Jos palkkasi/kuukausi rahasi/tilisi saldo muutenkin näyttää jo melkein miinusta päätä, että nyt alkaa ostoslakko! Ja jos aluksi lakkoilussa tekee mieli ostaa kaikkea niin veikkaan ,että lakkosi ei kauan kestä. Jos taas aloitat linjalla: "Ei tee mieli edes ostaa mitään" on suurempi toden näköisyys, että et sorrukkaan pikku virheisiin niin helpolla.

Tässä muutamia. Kertokaapas omia vinkkejänne!

2 mielipide(ttä):

Elin kirjoitti...

Hei! Synttäri kaima :D mullakin 10 päivä syndet ;) /tosi 18v. minäkin olen :s

Rosa kirjoitti...

elin. Jeij, onnee vaan sullekkin, vähän ajoissa tosin. Mä täytän vasta 14 :/ :D