sunnuntaina, helmikuuta 17, 2008

Give a good first impression

Ensivaikutelmahan on tärkeä? Eikö totta? Ensivaikutelman pitää olla ihmiselle mieluiten hyvä. Meikki kunnossa, vaatteet puhtaana ja sileinä, hiukset nätisiti laitettuna ja tietysti puhtaina. Vaatteiden täytyy sopia yhteen. Jos jokin menee pieleen tai kaikki eivät natsaa ei ensivaikutelma välttämättä ole mieluinen toiselle osapuolelle.
Vasta vähän aikaa sitten tajusin, kuinka tärkeää on antaa tietyille ihmisille hyvä ensivaikutelma. Jos haet esim. kesätöihin äitisi suhteilla hänen työtovereihin on ensivaikutelma tärkeä. Jos olet tavannut heidät aikasemmin, vaikka grillijuhlissa ja nollannut itsesi jotenkin, voit olla varma, että äitisi työkaveri muistaa tämän ja mahiksesi saattavat laskea.

Vinkkejä tärkeisiin ensitapaamisiin:

  • Teet hyvän ensivaikutelman kun olet siisti. Valitse siis siistit ja puhtaat vaatteet, harjaa tukka hyvin ja hymyile. Näillä pärjäät. On tietysti plussaa jos olet käynyt suihkussa ja laittanut dödöä. ;)
  • Jos olet menossa työhaastatteluun, ole se osapuoli, joka tervehtii ensimmäisenä (toivottavasti) uutta pomoasi. Älä istuudu ennen, kuin The Boss antaa luvan. Istu selkä suorana ja ole kohtelias.
  • Ole aina oma itsesi. Ensivaikutelmassa toinen osapuoli tutstuu siihen ihmiseen, joka olet.
  • Valitse vaatteesi huolella. Valitse ne siihen tilaisuuteen johon olet menossa. Älä valitse puutarhan hoito vaatteita silloin, kun olet menossa työhaastatteluun lehden päätoimitukseen.
  • Älä jaarittele turhia. Uutta tuttavuuttasi ei varmaan kiinnosta, miten olet kolme veenä kakkinut housuihin, tai kuinka tyttösi tippui hevosen selästä ratsastaessaan yheksän veenä. En ainakaan usko näin.
  • Kiinnitä myös pikkuasioihin huomiota. Korvakoruihin, sormuksiin, kynsilakkaan ja myös, hajuveteen.Oletko koskaan miettinyt, että mitä hajuvettä/body sprayta/muuta hajustetta käytät ensi tapaamisellasi? Täytyy myöntää. Minä en ainakaan. Valitse raikas hajuste. Älä supsuttele sitä kymmeniä kertoja. Yksi tai kaksi kertaa riittää mainiosti. Toisen osapuolen ei tarvitse haistaa sinua metrejen päästä. Vain lähietäisyydeltä. Tärkeintä ei ole näyttää, että sinulla on hajustetta vaan, että tuoksut hieman ja toinen osapuoli ei haista sitä, vaan miettii oletko se sinä, vai hänen huonekasvinsa ;)

Ah, päivän sana on toinen osapuoli ;) Hei, ja vinkkejä vielä tohon Ideapark juttuun edellis postaukseen. Kiitti. :)

0 mielipide(ttä):