keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

Vailla SITÄ oikeaa?

Paneeko sinut miettimään ilmastonmuutos, eläin kokeet ja meikkien testaus niillä, luonnon suojelu, kehitysmaat... Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta mennään asiaan. Teksti käsittelee TBS:ssää. Toisin sanoen The Body Shoppia. Heidän periaatteensa ovat kohdallaan:

"

  • Kosmetiikkateollisuuden eläinkokeet ovat mielestämme vääriä ja tieteellisesti epäluotettavia.
  • Tuemme pieniä tuottajayhteisöjä ja oikeuden mukaista maailmankauppaa. (Tästä mä tykkään!)
  • Yritysten on otettava ympäristönsuojelu huomioon sekä paikallisella, että globaalilla tasolla.
  • Velvollisuutemme on tuomita ihmisoikeuksien loukkaukset.
  • Arvostamme jokaisen ihmisen yksilöllisyyttä. (Tasa-arvoa!!)

Itse käytän jonkin verran TBS:sän tuotteita ja hyvällä omallatunnolla.Useat käsirasvat/vartalovoit/sun_muut_tiedätte_mitä_tarkoitan_ ovat osoittautuneet loistaviksi. Jouluna ostin äidilleni lahjaksi Hamppuvoiteen ja arvata saattaa kuka sitä käyttää... Äiti. Ja minä. Meikkejä en ole vielä kamalasti hamstraillut, mutta luomivärejä omistan jo kohtuullisesti. Ovat ehkä parhaimpia mitä olen kokeillut. Ne pysyvät luomilla, eikä varise päivän (tai illan) mittaan pois eivätkä myöskään keräänny luomivakoon, kuten useat muut luomivärit. Hintojensa puolesta on usein jäänyt tuotteet hyllyille, mutta kokemuksesta sanon, että hinta-laatu suhde on loistava. Vielä mä ostan sen meikkivoiteen!

Tärkein kysymys ei ole se, osaavatko eläimet ajatella. Tai osaavatko ne puhua? Vain sillä on merkitystä, tuntevatko ne kärsimystä.”

-filosofi Jeremy Bentham

Tsekkaa tää!

2 mielipide(ttä):

Anonyymi kirjoitti...

For a more complete comments, I would advise you to be more detailed information, for example
here or here

Anonyymi kirjoitti...

Kyseenalaisen tapauksesta tekee vaan se, että Body Shop on nykysellään Lorealin omistuksessa...
Eipä tuo kai niihin tuotteisiin vaikuta, mutta ovat samaa puljua kumminkin. (ja tässä haen sitä, että lorealin testaustyyli on hiukka epäeettisempi...)