maanantaina, maaliskuuta 24, 2008

Onko olemassa tuotetta, joka on hyvä ja halpa?

Viime postauksessani huomasin, että käytin lähes jokaisessa arvostelussa tuotteiden plussana, että se on halpa. Ja ainakin yritin antaa tuotteista kuvan, että olen tyytyväinen niihin. Onko siis olemassa tuote, joka on hyvä ja halpa? Sitä mietin nyt.


Tietysti asia riippuu paljon siitä, että mitä tuotetta haluaa ja mitä siltä odottaa.

Jos haluat hyvät ja kauan kestävät korkokengät, suosittelen sinulle jotain vähän tyyriimpää merkkiä, en usko, että Euromarketin korkokengät kestävät seuraavaa 15 vuotta.
(Sori, Ekasta saa varmasti ihan hyviä kenkiä!!)
Jos olet taas ostamassa täksi kesäksi tennareita, joilta et odota paljon, voit Euromarketista löytää juuri sopivat. Tennareiden iäksi riittää tämä kesä, ensikesänä haluat jo toiset, joten itse en tuhlaisi niihin paljon rahaa.

Entäpä meikit?

Omat meikkivarastoni keertyvät suureksiosaksi maitokauppojen tuotteista.
Poikkeuksiakin toki löytyy.
En tarvitse viittäkymppiä maksavaa meikkivoidetta tai ripsiväriä, koska ei se kestä yhtäkauan, kuin esim. kengät tai laukku, joista voisin hyvässä tapauksessa sen viiskymppiä pulittaa ja käyttää niitä sitten koko loppuikäni. (hehehee)

Meikkivoide kuluu nopeasti, joten en näe tarpeelliseksi tuhlata siihen puolta omaisuuttani, kun en kerran itse rahojan ansaitse, jolloin tuloni ovat odotetusti myös minimaaliset.

Asia olisi toinen jos kävisin töissä ja minulla olisi vakituinen rahanlähde, silloin voisinkin satsata Tsäneleihin sun muihin yli viidenkympin tuotteisiin.

Entäs sitten vaatteet?

Aluksi: Minulla ei ole yhtäkään Pradan, YSL:län, eikä edes Monkin tuotetta, vaikka kovasti haluaisinkin.

Jos haluan pappahousut, löydän ne helposti kipparilta muutamalla eurolla, miksi tuhlata niihin montaa kymppiä?
Mutta toki järki mukaan kirpparille!
Tarvitset paidan, valkoisen ja v-aukkoisen. Löysdät sellaisen lähikirpparilta 50 sentin hinnalla, se on nukkaantunut ja kyljessä on pieni reikä.

En suosittele sen ostoa.

Seppälästä saat valkoisen, v-aukkoisen, vielä nukattoman ja reiättömän, mutta kalliimmalla hinnalla, kuin kirpparilta.
Tässä vaiheessa ostaisin paidan Seppälästä.
Miksi?
Veikkaan, että kirpparilta löytämäsi paita on vanha, eikä välttämättä kestäisi käytössäsi yhtäkauan, kuin Seppälästä ostamasi paita, joka on kalliimpi, kuin kirpparipaita. Tässä vaiheessa säästät enemmän ja käytät paitaa kauemmin, kun ostat Seppälästä ja jätät kirpparipaidan hyllylle nukkaantumaan.

Seppälän v-aukkoinen paita riittää, ei minun tarvitse mennä Benettonin liikkeeseen ostamaan t-paita, jossa rintojen kohdalla lukee Benettonin mainoslause. Se on ehkä laadukkaampi, mutta huomattavasti kalliimpi, kuin edellä mainittu Seppälän paita.

Makuni muuttuu, samoin kokoni, Benetton ei tässä vaiheessa houkuttele monen kymmenen euron t-paitoineen. Enkä haluaisi kulkea kadulla paita päällä, joka vangitsee katseet rintoihin, jossa lukee:
"United colors of Benetton"

Löydän H&M:mältä hameen, joka on lähes samanlainen kuin vaikka Chanelin, tosin ehkä satasen tai kahden hintaerolla.

Kumpi kestää kauemmin?
-Veikkaan, että Chanel.
Kumpi on laadukkaampi?
-Veikkaan, että Chanel.
Kumman ostan?
-Veikkaan että H&M:män.


Analyysini: Minusta on olemassa hyvää ja halpaa, mutta ei halpaa ja laadukasta. Sinun analyysisi?

(Kirjoituksessa mainitsemani liikeet ovat toki hyviä, en halua solvata Ekaa, Benettonia, Seppälää, H&M, enkä lähi kirpparia, Pradaa tai Monkia, enkä YSL:ääkään, mutta tässä ne ovat vain esimerkkejä, ne voisitvat olla ihan mitkä muutkin liikeet, mutta nyt ne ovat nuo.)

2 mielipide(ttä):

Frances kirjoitti...

Noinhan se menee. Se laatu vaihtelee liikkeiden sisälläkin ihan hirveästi, mulla on kuitenkin h&m:n paitoja jotka ovat kestäneet useamman vuoden mutta myös sellaisia joihin on tullut ensimmäisen käyttökerran jälkeen reikä.

(Älä pyytele anteeksi tekstissäsi, ikävä lukea :D)

Rosa kirjoitti...

frances: Joo, kokemusta löytyy H&M:män paidoista, jotkut kestää kauemmin, jotkut eivät.

Tarkoitukseni ei ollut antaa anteeksipyytelevä kuvaa, vaan "pyytää" anteeksi niiltä, jotka ostavat kenkiä Euromakretisa, koska kyllähän sielälkin saattaa olla hyviä, sekä huonoja kenkiä. Niin kuin hekkamaukassa paitoja. ;D Tämä oli pointtini.