lauantaina, maaliskuuta 29, 2008

Puolikuuta vai puoli vuotta peipposesta?

Viime yönä siirrettiin kelloja tunti eteenpäin, joten viikonloppu lyheni siis tunnilla:( Eli kesäaika alkoi, onko nyt siis kesä? Ulos katsoessa tiet ovat kyllä sulat, mutta pientareet ovat korkeat ja kylmän näköiset. Sula jo pois senkin tyhmä lumi! Nyt!
Tänään kävin kirppareilla ja muutaman paidan löysinkin, niistä kuvaa sitten, kun saan pestyä ne. Kaksi paitaa = 70 senttiä. Ei paha siis!

Ajattelin kertoa vähän rahansäästö niksejä, itselleni ainakin ovat tarpeellisia, kun joskus tuntuu että Matti asustelee vähän liiankin usein kukkarossa.

  1. Osta halpaa. Ruokakaupasta ei tarvitse kantaa kaikista kalleimpia makkarapaketteja kotiin, vaan voit valita halvemman ja vertailla hintoja, jotta tiedät, mitä kannattaa ostaa.
  2. Käytä kauan. Kun ostat, vaikka paidan, sinun kannattaa miettiä ostotilanteessa, onko se vaate, jota voit käyttää vielä vuodenkin päästä. Jos epäröit, mieti, kannattaako sitä silloin ostaa. Se saattaa olla tämän kauden juttu, mutta haluatko maksaa paidasta maltaita, jota et voi kuitenkaan käyttää kun vain tämän kauden?
  3. Suosi käytettyä. Osta siis kirppareilta ja kierrätyskeskuksista. Sieltä saat huomattavasti halvemmalla ja ihan käyttökelpoista kamaa. Mutta muista, että älä osta halvan hinnan takia. Tarkista, että tuotteessa ei ole reikiä tai muita vikoja.
  4. Tee vaihtis kaveriden kanssa. Kerätkää muutamat omat ja käyttämättömät vaattenne yhteen ja vaihdelkaa niitä! Näin pääset eroon omista ja käyttämättömistä vaatteista ja saat samalla uusia ihanuuksia tilalle!
  5. Muokkaa. Ne farkut, jotka ostit vuosi sitten ovat leveälahkeiset ja haluat niistä välttämättä pillit, niin eikun kaventamaan! Niiden pois heitto olisi haaskausta, jos kaverisikiaan eivät niitä halua. Muokkaa niistä juuri sellaiset, kun haluat ja voit olla varma, ettei toisia samanlaisia kävele kadulla vastaan!
  6. Karsi omaa garderoobiasi ja vie kirpparille! Joitakin saatta todella kiinnostaa ne rytkysi, jotka sinulle ovat jo kulahtaneita ja täysin hydyntämättömiä. Ja näin saat taas pientä taskurahaa.
  7. Vertaile. Kaupoissa on varmasti samantapaisia tunikoita, kun siellä, mistä löysit sen unelman. Kiertele muitakin kauppoja, jos olet metsästämässä juuri sellaista. Älä osta sitä ekaa, jonka näet. Tässä säästyy ainakin minulla usien pieni penni.

Sinun niksejäsi?

0 mielipide(ttä):