perjantaina, huhtikuuta 11, 2008

Make your choice

Muotiasiatekstiä luvassa.


Laiha on kaunis. Laihuus on silmäruokaa.
Läskit ovat rumia ja ällöttäviä.
Pelkkä nahka ja luu on paras vaihtoehto.
Sinun täytyy olla laiha, kuin luuranko, omata yhtäsuuri rintavarustus, kuin Pamelalla ja pyöreä takamus, jotta olet kaunis ja sinusta pidetään.


Tämä on oletus ja ihmisten yleinen käsitys. Niin, ihmisten. Nyt tuleekin minun näkökulmani Voilá:
"Mallin on oltava laiha, jotta vaate näyttää hyvältä."
Tätä en itse tajua, saako laiha ja rinnaton (yleensä) tyttönen vaatteen näyttämään hyvältä? Sehän roikkuu mallin päällä! Hei haloo!?
Jos sinua haukutaan läskiksi, alat laihduttamaan, jotta haukkuminen loppuisi, jos sinua haukutaan laihaksi, mitä teet? Et mitään. Silloin olet ylpeä, että sinua sanotaan laihaksi. Olet tavoittanut määränpään.
Minusta ei ole ainakaan kaunista, jos tytöllä ei ole mitään luidensa päällä.
Mitä iloa on hoikista sääristä? Rannalla voit huoletta käyttää bikinejä, mutta entäs, jos säärien päällä on ihraa? Silloin et mene rannalle ja häpeät kotona? EI NÄIN!
Pois ajatukset, että laihuus on ainoa kaunuden muoto! Onhan muodokkaatkin kauniita! Liian laiha ei ole hyvä, mutta ei tietenkään liian lihavakaan! 400 kiloinen on yhtä kaunis kuin 50 kiloinen. Kauneus on katsojan silmässä. Vai miten se menikään?
Pelkät luut eivät siis tee ihmisestä kaunista, ainakaan minusta.
Onko laihuudesta tullut muutaman vuoden sisällä "in" juttu? Monet julkkikset ovat pörräneet anoreksian ja kauneuden rajamaastossa jo pitkään. Mutta miksi me? Miksi me, jotka emme kuitenkaan julkisuutta välttämättä omaa, emmekä sitä halua?Miksi meidän täytyy kulkea Nicole, Parisin, Lindsayn ym.ym. jalanjäljissä?


Siksi, koska he ovat laihoja. Siksi, koska he ovat tunnettuja. Siksi, koska he tekevät "muodin". Siksi, koska he ovat tehneet sen muodin.
Siksi, koska media reagoi siihen.

Juuri siksi.
haastan sinut keksimään itse paremman selityksen.
Päätä, haluatko olla laiha ja rinnaton, kuin Nicole,s aada vaatteet roikkumaan, kuin Lindsay jaomata yhtä kapet sääret, kuin Paris?
En minä ainakaan.

Tässä minun mielipiteeni. Kiitos, kuittaan.

3 mielipide(ttä):

huomioi kirjoitti...

Okei, mahtavaa, että et kannata perinteistä kauneusihannetta MUTTA. Tuntuu todella pahalta lukea tuollaista tekstiä, jossa tavallaan haukut laihoja ja keräät pisteitä siitä, että ole erillastein puolella, varsinkin kun olen itse alipainoinen, eikä se _todellakaan_ ole itseaiheutettua. Mulla on sairaus, jonka takia en tule varmaan koskaan normaali mittoihin. "Minusta ei ole ainakaan kaunista, jos tytöllä ei ole mitään luidensa päällä."
Itsetuntoni romahti monta pykälää.
"Päätä, haluatko olla laiha ja rinnaton, kuin Nicole,s aada vaatteet roikkumaan, kuin Lindsay "
Mä en halua, mutta mullaon. Mulla ei ole rintoja, mun vaatteet roikkuu, koska en löydä tarpeeksi pieniä vaatteita.
Jooko hei, ajattele vähän mitä kirjoitat ennekuin laitat tälläisiä huomionhakuisia tekstejä tänne.
ps. teksti ei näy kunnolla vihreällä pohjalla


kiitoshei.

Salla kirjoitti...

Joo, nyppii täälläkin tuollainen laihojen solvaaminen. Grrr.. :D Jotkut vaan sattuvat syntymään luonnonoikuiksi, eikä se silti oikeuta ketään haukkumaan meitä rinnattomia hoikkia tyttöjä. Jos minä kirjottaisin vastaavan tekstin sillä asenteella, että lihavat ovat rumia selluliitteineen (en siis oikeasti ole sitä mieltä), niin taatusti saisin kovat räksytykset perääni. Jotenkin laihojen arvostelu tuntuu olevan oikeutetumpaa. Olen pienen ikäni saanut kuulla naurettavia anoreksia epäilyjä ja muuta ei niin kivaa ja suoraan sanottuna suututtaa moinen. Kuka tahansa voi olla kaunis, rinnaton pajunvitsa tai pyöreä ja muodokas tyttö. Se homma piilee enemmän siinä, miten kroppansa kantaa.

Rosa kirjoitti...

Molemmille yhteisesti:

Tarkoitukseni ei ollut saada teksti kuulostamaan siltä, että antaisin sellaisen kuvan mielipiteestäni, että anoreksiat tai lihavuus ovat ainoat vaihtoehdot. Toki on ihmisiä, jotka ovat luonnostaan laihoja eivätkö voi sille mitään.

Tarkoitukseni ei ollut siis jälleenkään loukata ketään vaan sanoa oma mielipiteeni. Anteeksi nimimerkki huomio, jos itsetuntosi romahti mielipiteeni takia. Olen todella pahoillani. En yrittänyt väen väkisin "haukkua" laihoja tyttöjä vaan kannustaa myös niitä hieman isompiakin. Toivottavasti ymmärrätte myös minun kantani.