lauantaina, huhtikuuta 26, 2008

Ärsytys ja vihastus sentään teitä anoja!

Sallan blogissa pörränneet anonyymit, jotka puhuvat piilomainonnasta saivat oman kattilani kiehumaan yli ja päätin nyt vuodattaa.
Älä lue, jos ei vuodatus anonyymeistä kiinnosta.
Muista, että varoitin.

Suorat lainaukset Sallan kommenttibokxista joidenkin anonyymien lähettäminä;

"salla,
ai olenko huomannut piilomainonnan näissä blogeissa?
Eheen tietenkään!
Vain tuohon yhteen pikkuiseen ilmaislehteen tartuin.
Ei jummijammi, elä ole nuin tyhymä!
Blogisi on täynnä jatkuvaa mainontaa, luulisi että sinunkin aivosi jo pikkuhiljaa tajuisivat, että tyhmä olet kun noin mainostat.
Mutta ei, sitä vain ihmetellään että johan niitä ilmaisia lehtiä ja muita tupsahtelee ;)"

ja vielä toinen:

"No yllättäenhän se lehti sitten olikin inspiroiva ja ostamisen arvoinen, kun sitä sinulle lahjana tyrkytettiin.
Ihan vain siksi että mainostaisit, aika yllättävää tosiaan.
Alkaa jo näyttää aika selvältä, että sinä olet se, joka bloggajista muuttu ensimmäiseksi mainostajaksi.
Ärsyttää vain blogisi puolesta,
kun en toivonut suomalaisten menevän kuitenkaan mukaan tähän touhuun.
Jossakin vaiheessa, kun vielä kirjoitit itsellesi, oli blogisi jotenkin raikkaampi ja mielenkiintoisempi. Nyt kun kirjoitat (omien sanojesi mukaan) vain lukijoita miellyttääksesi, paistaa niin paljon selvemmin läpi joku ihme ahneus. Kokoajan pitää olla uutta esiteltävää. Ja "ihmettelet" kun mainostajat juoksevat perässäsi.
Ei ihme, kun et omien sanojesi mukaan osaa sanoa ei, vaan kaikki kelpaa.
Tykkäsin blogistasi ihan hirmuna aiemmin, toivottavasti sinusta ei tule suomen amandaa, siistiä kuorta, mutta pelkkää höttöä ja rahanahneutta sisältä. En ajattele sinusta pahaa, mutta blogisi puolesta surettaa ihan kauheasti."
Kaikella kunnioituksella kyseisten kommettien kirjoittajia kohtaan, mutta nämä meni minusta heiman yli...

Ensinnäkin ensimmäinen anohan haukkuu Sallaa tyhmäksi. Kunnianloukkausta sanon minä.


Asiaan:

Voi toki olla, että Trendi lähetti Sallalle ilmaislehden (piilo)mainonnan toivossa, mutta kamoon, ehkä niiden pääsyy oli kuitenkin se, että saisivat enemmän vakinaista lukijakuntaa ja uusia tilaajia nyt Ellenkin saavuttua.

Olen aina tykännyt Sallan blogista ja varsinkin hänen tavastaan kirjoittaa. En näe tässä(kään) postauksessa mitään piilomainonnan yritystä. Ja en usko, että Trendi olisi erityisesti pyytänyt Sallaa kertomaan positiivisesti ilmaisesta näytteestä. Hulluhan se olisi. Tai no, voihan tietyt merkit ja firmat olla aika kettumaisia ja lähetellä ilmais lehtiä juuri mainonnan toivossa, mutta uskon, että Trendi(kään) ei kaadu siihen, että heillä ei niin kauheasti olisi niitä tilaajia tai erinnäisiä mainostajia...
Ihan sama asiahan se on kertoa kuvilla päivänasustaan tai uusista ostoksistaan. Toki samalla ilmoitetaan myös ostopaikat, joten, piilomainontaa sekin siis on!

Samoin bloggarit kertovat päivästään ja siitä, missä kaupoissa on käynyt ja usein näkee myös arvosteluja eri tuotteista.
Ja näistähän eri liikkeet ja yritykset tietysti tykkää.

Kysymys kuuluu: Miksi juuri Sallan blogia piirittää tälläiset anonyymit?

No kai se on helppo tuollaista tunnettua ja hyvää julkisuuttakin saanutta blogia piirittää. Miksi ei nämä anonyymit hyökkää muihin blogieihn kertomaan heidän harrastavansa piilomainontaa, kun esittelee ostoksia, asuja tai tekee arvosteluja? Niinpä, siinä vasta kysymys.

Toinen anonyymi sanoi, että Salla on ensimmäinen bloggaajista, joka on muuttunut mainostajaksi. Siis täh? Kuulostaa siltä, että tästä odotetaan syntyvän joku uusi "muoti", että mainostetaan lehtiä, merkkejä, sun muita tuotteita. Anteeksi sinulle kuka tuon kirjoitti, mutta eikös sitä ole aina ollut? Aina on kehuttu ja haukuttu, kerrottu oma mielipide ari jutuista. Ei se ole mitään uutta!
/täältä/

Nyt varmasti monet ajattelevat, että miksiköhän tollanenkin pikku blogin pitäjä puolustaa isompaa blogia, mutta tarkoitukseni ei ole siis puolustaa ja olla pelkästään Sallan tukena ja hänen puolellaan vaan lähinnä miettiä näiden anojen käyttäytymistä. Salla sattui vain olemaan tälläkertaa uhrina.
Olen puhunut.

Nyt siirryn taaemmaksi purkamaan kiukkuani näitä anoja kohtaan.

6 mielipide(ttä):

titta kirjoitti...

:D Repesin blogin ulkomuodolle. Se on kivan piristävä kun on jo tunnin selaillut näitä lukuisia massamuotiblogeja.. Hauska idea! Erottuu ja jää mieleen.

Rosa kirjoitti...

titta: Otan tuon kohteliaisuutena. Kiitos. :)

Runway kirjoitti...

Sain myös trendin ilmaiseksi, mutta tilaan sitä myös. Ja voin vakuuttaa ettei minua pyydetty mainitsemaan asiasta blogissani. Inhottavia syytöksiä anonyymeiltä

Rosa kirjoitti...

runway: Todellakin. Ärsyttäviä nuo "kaikki tietävät" anonyymit. Ja todella ihmettelisin, jos Trendi olisi mainostamista halunnut...

Salla kirjoitti...

Olet ihana! :)

Rosa kirjoitti...

salla: Enkä taida olla ainoa! :) <3