torstaina, toukokuuta 22, 2008

Toni ja jatko-osat<3

Nimittäin koulu. Ei nyt ihan virallisesti vielä, mutta käytännössä katsottuna kyllä. Numeroita tiedetään jo ja viimeiset kokeetkin ovat jo takana.

Tänä aamuna koulun keskusradiosta tuli aamunavaus, kuten kaikkina muinakin päivinä ja kerrankin tämä oli sellainen, jota oli ilo kuunnella. Se oli pienimuotoinen novelli.
Kirjoittajan tehtävänä oli ollut kirjoittaa tulevaisuudestaan ja otsikko oli Taivaanrannan maalari. Novelli kertoi tytöstä, joka ei tiennyt mitä haluaa tehdä. Tarinassa matkattiin Pariisiin, jossa tyttö halusi kirjoittaa runoja, maalata ja tavata kadunkulmassa miehen, mutta lopulta todettiin, että miksiköhän sellaisestakin haaveilisi, eihän tämä henkilö edes osaa puhua ranskaa.

Tekstissä oli ihanan paljon kuvakieltä ja tarkasti kerrottuja yksityiskohtia. Tarina sai minut hymyilemään ja miettimään, mitä minä haluaisin joskus 10 vuoden päästä tehdä, missä asua, kenen kanssa ja kuinka suuren asuntolainan kanssa. Nyt te joudutte kärsimään ja lukemaan.

// Ovikello soi. Ovelta löytyy mies, joka kauppaa pölynimurin pölypusseja. Kieltäydn kauniisti ja istun sohvalle, rentoudun ja avaan television.

Pian kuulen kun avain pyörähtää lukossa ja sisään astuu Titta, kämppikseni. Hän astuu muutaman askeleen korkeilla koroillaan, riisuu kengät ja laittaa takkinsa naulakkoon. Hän tuo mukanaan tuoksu pilven, joka onneksi pian hälvenee, koska ikkuna on auki.
Moikkaan hänelle ja kysyn päivän kuulumiset. Sama vastaus kun muinakin päivinä: "Ihan OK päivä, töissä ei mitään uutta. Paitsi se yks sähköasentaja, joka tuli vaihtaa lamppuja..." "Titta, sä olet varattu", vastaan, nousen seisomaan ja kaivan laukustani paperinipun, penaalin ja vesipullon. Istuudun keittiönpöydän ääreen Titan seuraksi ja rupean tarkistamaan oppilaiden kokeita.
Olen siis uskonto-, sekä historian lehtori ja opetan yläasteen oppilaita jo kolmatta vuotta. Huonolla palkalla ja huonoilla työpaikkaromansseilla.
Pidän työstäni, vaikka välillä teinit käyvätkin hermoille heidän tyhmine juttuineen ja erikoisine koevastauksineen.
Titta ottaa jääkaapista mehupurkin ja kysyy puolestaan minun päivästäni. Vanha ja kulutettu vastaus: "Hyvinhän se."
Armottomasti annan kokeista huonoja numeroita, mitäs eivät lue. Ihmettelen, kuinka paperiin napsahtaa 7- oppilaalta, joka yleensä kerää koko luokan parhaat numerot päältä. Hymähdän ja siirryn seuraavaan.
Armoton.

Titta kysyy ilta suunnitelmistani ja muistan, että minun pitäisi olla puolentoista tunnin päästä valmis treffeille koulun uuden liikunnan opettajan kanssa. Vastaan, että on menoa ja ryntään vaihtamaan vaatteet. Mustat farkut ja valkoinen printtipaita mustan liivin alle. Hiukset löysälle ponnarille, kaulaan pitkä koru ja pian meikkiä korentamaan.
Kysyn Titalta miltä näytän ja Titta arvaa oikein, olen leffaan menossa.
"Kukas on onnekas avec?" "Yks Toni. Koulun uus liikan maikka." vastaan ja kaivan ripsarin esiin. "Ulkonäkö?" Titta kysyy ja kurkkaa peiliin selkäni takaa. "Ehodoton ysi puol" vastaan ja käännän katseeni häneen. "Pidä hauskaa" Titta vastaa ja tarkistaa päivän postit.

"Mentäsikö viikonloppuna shoppailee?" kysyn Titalta, kun huomaan, että hänellä oli jotain iltasuunnitelmia tälle illalle. "Joo, eiköhän se käy. Tarttisin uudet farkut ja ripsarin." Titta vastaa innoissaan ja miettii miten jatkaisi listaansa. "Ainahan me tarvitaan kaikkea uutta!" vastaan hymyillen ja jatkan ripsarista puuteriin. Kello alkaa lähestyä sovittua aikaa, puoli kahdeksaa. Tonin pitäisi pian tulla. Ehdin vielä supsuttaa suosikki hajuvettä ja pestä hampaat, kun ovikello soi. Heitän takin päälle ja ryntään ovesta ulos. Titta huutaa perään mukavaa iltaa, toivotan samoin, koska näen hiisistä astuvan Titan poikystävän Miken.

Toni oli yhtä huolitellun näköinen. Leffa oli hyvä ja kokeet meni aika huonosti. Palautin kokeet vasta seuraavalla viikolla, koska piti nähdä leffan jatko-osa. Kolme kertaa saman viikon aikana, saman avecin kanssa, samaan kellon aikaan. //

No, mitäs tykkäsitte? Tää oli kyllä aika nopeesti kirjotettu, mutta inspiksen isketessä... Tälläisiä lisää?

5 mielipide(ttä):

Anella kirjoitti...

Tee vaan lisää tuollaisi novelleja. Tuokin oli aivan huippu. :'D

Anonyymi kirjoitti...

Toi oli hyvä ja kyl voit tehä lisää. ei kuiteskaa ihan koko ajan.
ja sit pieni pyyntö: Voisitko kun seuraavan kerran teet muodin abc- juttua nii kertoo vaikka kyseisestä suunnittelijasta jotain tms.?

Rosa kirjoitti...

anella: Tulossa varmaan. Kiitos. :)

anonyymi: En aatellukkaan kokoajan kirjottaa novelleja. Pyyntö otettu vastaan ja laitettu muistivihkoon. Kiitos myös sulle. :)

Anonyymi kirjoitti...

oikein kiva =)) tykkäsin tosi paljon ;) omaperäistä =)) <333 ihanaa! joo lisää tälläistä<3 ihanaa!!!!!

Rosa kirjoitti...

anonyymi: Kiitos, kiva että tykätään. :) Lisää lisää tulossa. :)