perjantaina, kesäkuuta 27, 2008

Ale neuvoja

Huomenna auton nokka suuntaa kohti Jumboa, vaikka kuinka yritän saada äidin pään käännettyä Itäkeskuksen puolelle, mutta ei. No, shoppailu se paras juttu kuitenkin on. Itäkeskuksessa olisi mm. Indiska, jota Jumbosta ei tietääkseni löydy.

Tässä pientä listaa mitä tarvitsen/haluan alesta. Periaatteeni kun on, että ale aikaan ei mitään normaali hintaista, ellei maksa alla vitosen.

-Perus farkut. Mieluiten vaaleat ja pillit. Voi olla matalavyötäröiset tai korkeat.
-Yksivärinen tuubitoppi, jota voisin käyttää hameena tarpeen tullen.
(katso H&M)
-Perus (alus) paitoja. T-paitoja ja/tai toppeja. Mustia, valkoisia, ehkä muutama kirjava?
-Asusteita. Pitkiä kaulakoruja, pantoja, huiveja, korviksia.
(Katso Glitter)
-Isoja printti paitoja
(esim. miesten osastolta)
-Perus neule. Esim. mustana.

Itse retkahda juuri niihin kauppojen kikkoihin: Isoja alennus kylttejä, joissa luvataan vaatteet monta kymmentä prosenttia halvemmalla.
Loppujen lopuksi tangoissa, rekeissä ja hyllyissä on jotain vanhoja riepuja, joita ei olla ostettu moniin vuosiin ja kootkin ovat suurimmasta päästä. Silti. Silti ostan jokavuosi kamalasti kaikkea. Nytkin kirpparille on menossa vaatteita, joita ostin talvi alesta, kertaakaan en ole käyttänyt.

Tässä muutama vinkki alennushuumaan:

-Älä huijaa itseäsi. Turha sanoa, että: "Kyllä mä tätä käytän!", jos, et ole varma käytätkö sitä koskaan.

-Älä huijaa itseäsi kooissa. Sinulle ei mene XXXS, jos olet oikeasti M, ellei materiaali sitten oikeasti ole joustavaa/vaate muuten ylisuuri. Turha on ajatella toisinkaan päin; et tee kengillä, jotka ovat koon liian suuret mitään. Jalkasi ei luultavasti kasva, ellet ole kasvuiässä. Et tee mitään väärän kokoisilla vaatteilla/kengillä.

-Älä osta halvan hinnan takia. Ihanan takin saa nyt -50%, hintaa jäisi vain vähän reilu kymppi. Takki ei istu sinulle ja väri on kamala.
Älä osta sitä vain, koska "tää on hei vaan vähän reilun kympin!", et kuitenkaan käytä sitä=turha ostos.
-Ole tarpeeksi kriittinen ale-vaatteille, kengille ja asusteille. Jos esim. vaate ei anna AHAAA- tunnetta, tai jos et ole katsellut sitä jo "sillä silmällä" normaalihintaisena on vaate sinulle luultavasti turha. Toki itsekkin harrastan aina välillä niitä ostoja, jolloin olen varma, että kyllä äiti tän haluu, ellen itse käytä. SIlloin olen varma, että äiti käyttää.
2 mielipide(ttä):

Sanna kirjoitti...

yhyy, haluun nyt aleihin ! : D

Rosa kirjoitti...

sanna: Eikun kauppoihin vain! ;)