maanantaina, kesäkuuta 02, 2008

Nainen miehenä


Naisella on ollut jo ainakin 1900 luvun alusta asti tunne olla miehen kanssa saman arvoinen. Tuntea itsensä yhtä tärkeäksi. Olla kuin mies. Perheen pää.
Se on se tasa-arvon tunne.
Nainen on halunnut tuoda sen julki myös pukeutumisessaan. Käyttää suoria housuja, kravatteja, hattuja, kauluspaitoja jne.jne. Jakkupukuhan on kuin miesten puku muunneltuna naisten muotoihin. Tai no, sitähän se juuri taitaa ollakkin.

Naisessa on aina jonkin verran feminismiä, vaikka hän muuta väittäisi ja kuvan piirrostyttö on siitä hyvä esimerkki. Todella naisellinen, mutta kuitenkin tuollaiset kengät ja suorathousut vähän taiteltuina tuo asuun hieman miehekkyyttä, hyvällä tavalla.
Omassa tyylissäni on miehellisyyttä, söpösti.
Käytän miesten kauluspaitoja housujen sisällä tai sivuille solmittuina ja t-paitoja sopivan suurina kokoina.
Joskus kaulassa roikkuu myös kravatteja.
En kuitenkaan käytä puvuntakkeja tai -housuja, paitsi vappuna kun pukeuduin mieheksi. ;)
Minussa on kieltämättä hieman feminismiä, mutta en kuitenkaan ole tämän aatteen kovin suuri kannattaja.
On toki oikein, että joissain asioissa miehellä ja naisella on yhtä suuri rooli, mutta ruotsalaisten uudet liikennemerkit menivät ainakin minun ajattelutavan ääripäähän. Onko sillä mitään väliä, että millainen ukkeli (tai akkeli) siinä liikennemerkissä kävelee?
Minusta taas on epä tasa-arvoista (onko se muuten yhteen), että tulipaloja sammutavat henkilöt ovat palomiehiä. Onhan se toki miehellinen ammatti, mutta on niitä myös nais palomiehiäkin, eli palonaisia. Kaupan kassalla oleva henkilö on taas kassatäti... Miksei setä?

0 mielipide(ttä):