perjantaina, kesäkuuta 27, 2008

Vaatekaapin siivous

Tänään minulla on projekti, nimeltään THE VAATEKAAPIN SIIVOUS. Tämä tapahtuu harvoin. Nytkin minun on PAKKO siivota se. En omasta tahdostani, vaan äidin. Mutta kai se on hyvä välillä päivittää tietoja kuinka monta sataa t-paitaa omistan... Pääsyy kuitenkin on huomenna alkava ja viikon kestävä kirpputori pöytä Monitorilla (hyvinkääläinen kirpputori), jonne siis metästän vaatteita ja asusteita. Hyvältä alkaa jo näyttää. Muutama kilo vaatetta irtoaa kirpparille vietävksi ja nyt ajattelin tehdä vaatekaapin siivous postauksen.Vaatekaapin siivouksen voi jaottaa kolmeen osaan:


1.Kaikki alas ja kaikki pois henkareista. Tämä on koko siivouksen nopein vaihe.

2.Vaatteiden lajittelu omiin pinoihin ja vaatteiden karsiminen. Tämä on toisiksi nopein vaihe.
3.Vaatteiden sijoittaminen omille hyllyille, eli viikkaaminen ja järjestely. Tässäkin tapahtuu vielä karsimista. Tämä on koko projektin pisin ja turhauttavin vaihe.
Vaateiden sijoittelu on myös tärkeää. Kesällä pitkähihaiset ja neuleet kannattaa laitta ylemmille tasoille, jos tietää, ettei niitä tarvitse. Mutta esim. musta neuletakki kannattaa jättää käden ulottuville, sitä saatta tarvita myös kesällä. Jos omistaisin yhtä ihanan vaatekomeron/-huoneen, kun kuvassa sijoittaisin esim. alusvaatteet ja asusteet laatikoihin. Lokerikkoon sujauttaisin kenkiä. Ja ylimmille hengareille laittaisin vaatteita, joita käytän harvoin, esim. juhlavaatteet tai kesällä ne neulevaatteet. Alas taas laittaisin jokapäiväiset vaatteet, eli t-paidat, hupparit jne. Housujen roikkumisessa on se hyvä puoli, etteivät ne rypisty suotta.


Omat hyllyni ovat värien mukaan lajiteltu. Eli, saman väriset t-paidat, topit, pitkähihaiset ymym. ovat samoissa pinoissa. Värejä voi myös yhdistellä, muuten tulisi paljon pinoja. Valkoiset, mustat ja harmaat voi laittaa samaan pinoon, samoin esim. eri sinisen sävyt, sekä vihreät voi sijoittaa samaan pinkkaan. Jos on yhtä epäkäytännöllinen vaatekaappi kuin minulle, eli hyllyt ovat aivan neliöitä, mahtuu pinoja neljä. Kaksi eteen, kaksi taakse. Taakse sijoitettavat vaatteet olisi hyvä olla sellaisia, joita ei usein käytä, mutta haluaa kuitenkin säilyttää ne kaapissaan pahanpäivän varalle.


Viereinen kuva esittää omaa vaatekaappiani. 1. (joka on siis aivan alin viiva, jonka näette) tasolle itse sijoitan housuni viikattuina 2. ja 3. tasot ovat omistettu t-paidoille ja topeille. 4. tasolta löytyy pitkähihaiseni ja viimeiseltä, eli 5. tasolta neuleet. Tämän kaapin lisäksi omistan tanko kaapin, jossa roikkuu hupparini ja tärkeimmät neuleet.


Tässä kuvassa on tankokaappini. 1. esittää tankoa, johon en jaksanut piirtää huppareitani ja neuleitani, mutta kuvitelkaa se täyteen vaatteita. 2,3 ja 4 ovat koreja, joissa säilytan asusteet. Niistä löytyy siis vyöt ja huivit. Oikeasti niitä on vaan kakis, mutta tilaa jäi yli, joten kuvitellaan, että omistan kolme koria.


Nyt itse urakkaan, olen vasta vaiheessa kaksi. Toivotakaa onnea, nimittäin nyt sitä tarvitaan!


1 mielipide(ttä):

Anonyymi kirjoitti...

onnea ja mennestystä mulla on sama urakka vasta edessä :) halaja ja mukavaa vuotta 2009 <3


T: Mimmutus <3