torstaina, heinäkuuta 17, 2008

Ilkeät anonyymit, katoava luonnonvara?

Muutama blogi onkin miettinyt jo ääneen, että onko ilkeät anonyymit oikeasti hävinneet blogimaailmasta vai ovatko he vain heränneet siihen, että heidän kommenttejaan ei oteta kuuleviin korviin?

Olen miettinyt tätä itse jo jonkin aikaa, mutta ihan oman turvallisuuden takia pitänyt turpani kiinni. Omalla turvallisuudella tarkoitan anonyymi hyökkäystä. Nykyään blogeissa (varsinkin muotia, ulkonäköä ja muita esteettisiä asioita käsitteleviä blogeja) näkyy vähemmän ilkeilyä anonyymiyden takana, mutta näin ei ole ollut aina. Itsekkin olen joskus saanut osakseni ilkeilyä, jonka olen joskus ottanutkin itseeni, kunnes olen tajunnut, ettei se hyödytä. Anot haluavat vain loukata toisia kaunistelematta, usein myös ilman järkevää syytä. Joten sinä bloggari siellä, jonka blogi on nyt anojen hyökkäysten kohteena: Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Voi olla jossain määrin vaikeaa, mutta ei niillä anoilla ole tunteita, näytä, ettei sullakaan ole! ;)

Joissakin asioissa on hyvä ja oikeastaan parasta sanoa asiat suoraan, kaunistelematta. Minusta sen voi tehdä monella tavalla. Otetaanpas esimerkiksi tyttö nimeltä X, joka esittelee blogissaan uuden hameen. Lukija haluaa kertoa suoran mielipiteensä hameesta, hän ei tykkää siitä pätkän vertaa eikä sen malli hänestä sovi X:lle. On monia tapoja tuoda tämä julki.

  1. tapa on yleisin: "Toi hame on ihan järkky, miten voit käyttää tota!!!!! Toi ei sovi sulle ollenkaan, HYI! Ois tollekkin rahalle ollu varmasti muutakin käyttöä!"
  2. tapa on minusta järkevämpi: "Minusta tuo hame ei ole ehkä parhain valinta. Omaa silmääni se ei miellytä, mutta joillekkin sopii."
1. tapa on käytetympi varsinkin suosituimmissa blogeissa. En vain ymmärrä syytä. Anonyymillä on tarve tuoda oma kantansa julki, joka on ihan OK, mutta saako anonyymit jotain kiksejä toisten haukkumisesta ja loukkaamisesta? Anonyymit hoi, olisi kiva kuulla!
On siinäkin oudot mielihalut. No, meitä on moneen junaan lähtijöitä. Anot voisi jäädä asemalle.
Kommentin kirjoittamista ja varsinkin julkaisemista voi miettiä kahdesti, jos teksti on samankaltaista, kuin ensimmäinen kohta. Kriittisen kommentin antaminen on toki aina hyvästä missä asiassa tahansa, mutta kriittisen ja epäkohteliaan raja on usein häilyvä.
Kumpaa tapaa suosit itse? Kummanlaisia kommentteja on mukavampi saada?
Voin arvata vastauksenne.
Toivon, ettei kukaan ota tätä itseensä, tämä on taas omia purkauksiani, joita haluan tuoda muillekkin julki.
Ja anot, olen valmis hyökkäykseenne, antaa palaa!

9 mielipide(ttä):

MouMou kirjoitti...

Itse asiassa minä kierrän asioita vielä enemmän. Kommentoin niistä asioista, jotka postauksessa herättivät positiivisia tunteita ja jätän negatiivisen useimmiten sanomatta. Jos mielipidettä kysytään, olen rehellinen, mutta silti ystävällinen. Minun blogistani ne anot eivät ikävä kyllä ole kadonneet.:/

Rosa kirjoitti...

moumou: Välillä on toki hyvä pitää suunsa kiinni, jos jokin ei miellytä, eriasia on, jos mielipidettä kysytään.
Voin luvata, että kyllä ne anot häviää jossain vaiheessa, niille pitää vaan pistää takaisin samalla mitalla! :)

May kirjoitti...

Mulla on sama kun moumoulle, että avaan suuni vaan jos on hyvää sanottavaa.

Mun blogini on onneksi niin tuntematon, ettei sinne juuri anonyymeja ole eksynyt ! :D Toivottavasti katoavat ennen kuin löytävät tiensä sinne. :D

Hyvä postaus! :)

Rosa kirjoitti...

may: Munkin kannattais varmaan opetella toi, että avaan suun vasta, kun on jotain hyvää sanottavaa. Myö in real life... :D Toivotaan todella, että blogisi säästyy! :)

Kiitos kaunis! :)

carry kirjoitti...

mua ärsyttää anonyymeissä se, että kun ne ei uskalla pistää edes mtn nimiemrkkiä, vaikka niillä oikeasti todennäköisesti on blogi ! :D

christina kirjoitti...

Hmm. Enpä olekaan tajunnut aikaisemmin, mutta luulen, että saatat hyvinkin olla oikeassa. Ja toivon todella, että ilkeät anonyymit todella olisivat jo antaneet periksi - kuka heitä ylipäätänsä jaksaa edes kuunnella, kun mitään kunnon asiaa ei ikinä tunnu olevankaan ja rakentavasta palautteesta ei ole tietoakaan?

Rosa kirjoitti...

carry: Samaa olen itsekkin ajatatellut. Nimimerkki olis ihan kiva, jos henkilöt olisivat vaikka muuten tuttuja, kuin blogin kautta.

christina: Anonymius on ihan OK, mutta kun niillä ei ole useimmiten muuta asiaa, kuin toisten ruumiinrakenne tai uuden ostoksen hirveys...

Salla kirjoitti...

Hih, mahtava postaus! Naulan kantaan ;)

Rosa kirjoitti...

salla: Kiito! :)