lauantaina, heinäkuuta 05, 2008

Korttien ystävä

Onko sinulla läjäpäin kanta-asiakas ja muita alennuksia suopia kortteja?
Jos on, en onneksi ole ainoa. Välillä saan kavereiltani ivailevia kommentteja, kun kassalle mennessä saatan ojentaa läjän erilaisia kortteja kassaneidille. Mutta miksi en ojentaisi? Niistä korteistahan hyötyy ihan sikana!
Kuvasta puuttuu vielä muutamia, ne on teilletuntemattomillaan.
Itse käytän kortteja, koska niistä saa aina jotain etuuksia.
Esim. Lindexin korttia väläyttäessään ne lähettävät postissa kerran kuussa -30% lappusen. Ja niiden perässähän minä olen, alennusten.
Jim&Jillin kortti taas on minulle mainio, koska sen "tilille" kerätään puolenvuoden ajan ostoja, jos ne ylittävät ensimmäisen portaan (eli 160e:n, muistaakseni) saa sen puolenvuoden jälkeen 6.60e alennusta yhdestä ostoksesta. Toinen porras on muistaakseni jo 360e, sitä en ole koskaan ylittänyt. Siinä taitaa alennus olla joku 16e.
Nyt viimeisen puolenvuoden aikana ostin noin 200 eurolla, eli saan tuon 6.60e alennusta jostain valitsemastani ostoksesta.
Hesburgerin ja Suomalaisen kirjakaupan kortit ovat oikeastaan pelkkiä lompakon täytteitä, niillä ei oikein mitään hyödy. KapphAl toimii samalla tavalla, kuin Lindex ja YkkösBonuksen ja Plussa kortit varmasti tiedättekin jo. Kuvasta puuttuu ainakin S-etukortti. Tuo vihreä, jossa lukee Kausikortti on bussikorttini. Saan matkustella sillä niin paljon kun huvittaa kaupungin sisällä, maksaen puolesta vuodesta 50e. Jos en omistaisi korttia, 50e tulisi bussilippujen käytössä täyteen jo alle viikossa. Kätevää? Totta maar!
Näiden lisäksi minulle on tulossa henkkarit ja heinäkuun aikana hommataan myös Visa electron. Nami, musta tulee korttien suurkuluttaja jo teini-iässä! Varokaa vaan keski-ikäiset naiset, jotka juoksette alennusten peräsää, nyt on tullut teille haastaja! Nimittäin Rosa THE KorttiHirmu!

5 mielipide(ttä):

Thelma kirjoitti...

Tosiaankin, niistä on hyötyä. :-) Itsellänikin on kortteja paljon, mutta onnistun aina unohtamaan näyttää niitä :ss

Onpas tämä mukavan oloinen blogi. :-)

Rosa kirjoitti...

thelma: Sama vika minullakin. Kiitos! :)

kri. kirjoitti...

Joo, painanko sen jälkeen julkaise teksti? : D

Sanna kirjoitti...

Meh. Oon kyl sitä mieltä et ainakin plussakortti on yhtä skeidaa. Plussakortilla saa mm. Cittarista Canonin PowerShot A590 IS digikameran 169e hintaan, (ilman korttia 269e). Verkkokauppa.comissa samaisen kameran saa hintaan 158,90e. Eli jos haluat jonkun tuotteen normihintaan, on pakko hankkia etukortti. Suuremman luokan illuusio.

Rosa kirjoitti...

sanna: No joo, Plussa kortti on kyllä huonoimmasta päästä, mutta miksei sitä vilauttaisi silloin kun Plussa-ketjun liikkeissä asio. Ei siitä haittaakaan ole.