torstaina, heinäkuuta 24, 2008

Leffa-arvostelu : Signs

Viime viikolla kun äitini ja isäpuoleni kävivät Prismassa he eivät tuoneet mukanaan pelkkää ruokaa, kuten tavallisesti. He olivat ostaneet elokuvan, joka on hyvin outoa ja erikoista. Elokuva oli Signs.

Viime maanantaina katsoimme elokuvan ja voin sanoa, että se on yksi parhaista, joita olen koskaan nähnyt.
Elokuva kertoo entisestä papista, Graham Hessistä, (Mel Gibson) jonka vaimo on kuollut auto-onnettomuudessa. Onnettomuuden johdosta Graham on menettänyt uskonsa Jumalaan ja luopunut papin virastaan.
Kaupunkilais elämä lasten kanssa on vaihtunut maalaiselämään ja maissien vilejlyyn veljensä Merrilin (Joaquin Phoenix) kanssa. Eräänä aamuna veljekset havaitsevat pellolla suuria symmetrisiä ympyröitä.
Aivan, kuin ne muodostaisivat jonkun koodin. Heidän pelto ei ole ainoa, jolle on ilmestynyt peltokuvioita. Ympäri maailmaa tulee havaintoja kuvioista. Kuviot ovat liian täydellisiä ja niitä on liian paljon ihmisten tekemiksi. Pian alkaa tapahtua ja perhe lukittautuu kotiinsa. Ihmiset alkavat nähdä oudon näköisiä olentoja, jotka tappavat ihmisiä myrkkyruiskeella.

Elokuva oli mielestäni HYVÄ. Alku tuntui ehkä hieman sekavalta, mutta kun oivalsi tiettyjä seikkoja tajusi, mitä tulee tapahtumaan.
Tässä leffassa oli niitä kaikista kamalampia kohtia ne, kun on hiljaista ja tietää, että kohta tapahtuu jotain, jossa kuuluu kiljua, mutta ei tiedä, että mitä ja milloin. Joissain kohdissa leffa oli vedetty vähän lapselliseksi ja oli menty vähän yli, mutta kokonaisuus oli erinomainen ja loppu onnellinen.
Näin käy, kun luopuu uskosta ja Saatana koettelee.
Uskovaisena on niin paljon helpompaa.
Leffan tiedot:
Valmistusvuosi : 2002
Kesto : 102 min
Ohjaus : M. Night Shyamala
Pääosissa : Mel Fimson ja Joaquin Phoenix
Jos olet vailla illanohjelmaa kavereiden kanssa. Valitkaa tämä elokuva, sammuttakaa valot ja kääriytykää viltin alle.

2 mielipide(ttä):

jenni! kirjoitti...

Itse kävin joskus katsomassa kun tuli elokuviin, mutta jotenkin ei napannut... en yhtään tykkää näyttelijöistä, lieneekö siitä johtunut?

Rosa kirjoitti...

jenni! : Näyttelijä valinnat olisi mustakin voinut olla erilaiset, mutta kyllä Mel Gibson mielestäni ihan hyvin suoriutui, sen vejestä en niin varma ole...