keskiviikkona, elokuuta 06, 2008

Jos olet erilainen, olet huomiota kerjäävä pentu

Suurin piirtein se menee, kuin otsikossa lukee. Jos pukeudut tai kuuntelet erilaista musiikkia, kuin muut olet outo ja haluat kejätä vain huomiota. Otetaan esimerkki henkilö, vaikka nimeltään Elina. Elina kuuntelee Spice Girlsiä ja pukee päällensä napapaitoja ja vyötöhousuja, joissa on trumpetti lahkeet värin on tottakai oltava oranssi! Hän kreppaa hiuksensa ja meikkaa silmät vihreiksi ja huulet pinkeiksi ja on luokan hikke ja saa kokeista parhaita numeroita ja viitta aina. Hän on outo joidenkin mielestä. Hän on hullu joidenkin mielestä. Hän on ruma joidenkin mielestä, mutta hän ei välitä. Hän elää elämäänsä ilman kavereita, koska on vannoutunut tyylilleen.

Muistatteko, kun joskus huhti- maaliskuussa kerroin ostaneeni korkeavytäröiset farkkuni? Muistatteko, millaisen reaktion kaverini saivat niistä? -Jos sä ostat noi, en liiku sun kaa. Sanoi toinen kavereistani. -Noi on aika... Kauheet, älä ota! vastasi toinen hieman hienovareisemmin. Minä otin ja sain heiltä pitkiä ja herjaavia katseita. Seuraavana päivänä koulussa minulla oli kyseiset "kauhistukset" ensimmäinen kaverini, joka oli kommentoinut, että ei ole seurassani, jos jalassani ovat ne farkut tuli luokseni ja sanoin ihan pokalla: "Mitä sä siinä teet? Mul on nyt nää farkut." "No ei noi nyt niiiiiin kauheet oo." Kaveri vastasi ja jatkoimme juttelemista.
Jos en olisi ostanut farkkuja siitä syystä, että kaverini ei pidä niistä olisin ollut idiootti. Minä ostin ja olen ylpeä siitä. Ja varsinkin niistä farkuista!


Minulle kerran sanottiin: "Rosa, voitko enää alemmas joutua? Eiks toi oo jo vähän liikaa?" Päälläni oli korkeavyötäröiset farkkuni, isän vaaaanha ja kirjava paita. Ihmettelin kommenttia suuresti. Miten pukeutumiseni edes vaikuttaa tuon ihmisen elämään? En usko (ja toivo) että mitenkään. Tuolla hetkellä jopa vähän loukkaannuin, mutta hetken päästä melkein nauroin koko jutulle. Kyseinen henkilö oli huomannut pukeutumiseni ja hänestä se oli "vähän" liikaa. Henkilö oli poika, jonka kanssa en edes juttele usein, joten pukeutumiseni oli pakko ollut herättää hänen aivosolut ja rekisteröidä vatteeni kamaliksi. No ei se minua liikuta, jos jotakuta pukeutumiseni häiritsee.

Mutta miksi ihmisten täytyy lokeroida toisia esim. musiikkimaun tai pukeutumisen saralta? Koska heillä ei itsellään ole sellaista musiikkimakua tai tyyliä, joten he lokeroivat sen ns. "vääräksi", rumaksi ja huonoksi. Oletetusti heidän tyylinsä ja makunsa on ainoa oikea.

Voi, mitä ahdasmielisyyttä! Missä on tasa-arvo ja suvaitsevaisuus!?

11 mielipide(ttä):

MouMou kirjoitti...

Ihmiset ovat pyllystä! Ei toisia saisi noin arvostella, jokainen olkoon millainen tahtoo, kunhan ei lakia riko!<3

Nomppa kirjoitti...

Kirjoitat muuten ihan mahtavasti, joten olen miettinyt miten en ole aijemmin sua pistäny blogilistalle suosikiks ! hui.

Mua kans ärsyttää ihan älyttömästi toi kun arvostellaaan vaatteiden perusteella. Mun kaveri sano JUST samaa sillon kun kerroin ostavani korkeavyötäröiset farkut. Päälle tuli ivallista naurua ja siinä tuli vähän sellanen tyhmä olo, kun vieläpä tämä kaveri joka minulle siitä sanoi, on itse varmaan maailman vannoutunein tavis. Hah.

Mut joo, hyvä että uskalsit olla erilainen kavereidesi sanoista huolimatta, olis se ´vähän tyhmää jos kaikki uppois tuonne harmaaseen massaan :>

Selin kirjoitti...

Ihanaa, kirjoituksesi meni niiiin nappiin! Olen selannut tätä blogia satunnaisesti jo vähän aikaa, ja klikkailin juuri eilen tämän suosikeiksi. Sait siis uuden lukijan, hehee ;)

pina kirjoitti...

Voi että nää sun kirjotukses on niin täyttä asiaa.
Taidan minäkin lisäillä tämän suosiksi seuraavan kerran kun kirjaudun blogilistalle ;)

Rosa kirjoitti...

moumou : Niin totta puhut!

Nomppa : Muo kans ihmetytti, kuinka kavereilla on edes pokkaa sanoa, että "Sori Rosa, noi on ihan järkyt. Valitse mut tai noi."
Hee, kiitos! :)

selin : Jee, uus lukija! Tervetuloa vaan! Kiitos kehuista. :)

pina : Kiitos kaunis myös sinulle. Nää ihanat kommentit piristää kummasti!

Iina kirjoitti...

Joo, mullakin on kavereita jotka on on sanonut mulle "jos pidät tota ni en liiku sun kaa". Esim. talvella (oh my gosh, tuntuu kuin siitä ois tuhat vuotta) puhuttiin muutaman kaverin kanssa korkeavyötäröisistä hameista. Toinen heistä sanoi, ettei ne sovi kuin tikuille. Noh, mites on nyt kun itselläni on sellainen (enkä ole tikku siis :D) "Vitsi iina, vähän toi on söpö ja sopii sulle!". Huoh. Tosin en ole enää tuon kaveri just ton pinnallisuuden takia, otin sen kerran mukaan kirpparille ja se suunnilleen juoksi sisälle ettei kukaan sen kaveri huomais et se käy kirppareilla. Siis iik. Ärsyttää tollanen ahdasmielisyys. Ja aika usein jätkät just muuten arvostelee tyttöjen pukeutumisia, ainakin mun omat jätkäkaverit. Aika usein puhuu miten joku vaate ei sovi jollekkin jne. Ja kuinka niin vain tytöt muka juoruais ja arvostelis? Huoh.. :D kyllä mun mielestä ihmiset saa pukeutua ihan niinkuin tahtoo, sehän on jokaisen oma asia jos viihtyy jossain vaatteessa ja tuntee olonsa siinä mukavaksi, eikö? :)

Rosa kirjoitti...

iina : Juuri näin! Välillä tuntuu kyllä, että pojat on pahempia juorujia, kuin me tytöt. Ja kyllä se kavereiden meili tosiaan muuttuu. Toi kaveri, joka sanoi, ettei ole seurassani, jos minulla on ne farkut jalassa tosiaan seuraavana päivänä tuli luokseni ja sanoi, ettei ne nyt niin pahat ookkaan. :D

kri. kirjoitti...

Muahaha, ostin itsekin korkeavyötäroiset farkut (kerron niistä blogissa varmaan huomenna, täydellinen Tuhkimotarina), mutten kuullut oikeastaan pahoja kommentteja niistä. Ehkä huomenna kun laitan ne päälle ensimmäisenä lukiopäivänä. :)

(Takasin Suomessa, nääs)

Rosa kirjoitti...

kri. : Ooh, tuhkimotarinat on aina ihania! :D Eksykö sulta kenkä johonki kauppaan niiden farkkujen luokse ja kengän kanssa lähti farkutkin mukaan? :D Odotan innolla! :) Hä hää, mulla alkaa vasta 11. päivä koulu! ;)

tipitii kirjoitti...

Mun musamaku on joutunut monesti kavereiden ja puolituttujen arvioinnin kohteeksi. Kaikki ystäväni pitävät vähän rockimmasta tai sitten vanhemmasta musiikista, eivätkä omat idolini tunnu mahtuvan tähän muottiin millään. Aluksi ärsytti, mutta nykyään osaan nauraa heidän mukanaan. Sitten kerran kaksi kaveripoikaani tulivat kehumaan, että Olavi Uusivirta ei ollutkaan niin huono kuin he luulivat, että sillä olisi jopa hyviäkin biisejä. Se tuntui tosi hyvältä!

Vaatteitanikin ovat arvotelleet, mutta tässä otan käyttöön defenssimekanismit ja ajattelen (jos siis oikeasti "loukkaannun" asiasta), että itsepähän ovat rajoittuneita vatteiden suhteen, enkän minäkäänn mene haukkumaan heidän välillä tylsiäkin vaatteita.

Kuulostipa todella siltä, että tässä kommentissa olisi puhunut minä itse, muttamuutaman vuoden takainen versio minusta...

Rosa kirjoitti...

tipitii : Mä vielä odotan sitä päivää, että joku kaveri tulee kehumaan jotain Ray Charelsin biisiä... :D