tiistaina, elokuuta 05, 2008

Kouluun...

...sitten viikon päästä. Sitä ennen pitää kohentaa vielä koulutarvike rintamaa, koska muuton yhteydessä lensi kauniissa kaaressa vanhoja lyijykyniä, kumeja, penaaleja, vihkoja ja terottimia kohti uutta elämä jätelaitoksella. Hyvä syy siis hankkia uusia.

Koulutarvikkeet ovat varmasti ainoita, joissa suostun panostamaan maksamaan hieman enemmän. Kyse ei kuitenkaan ole maltaista. Haluan panostaa koulunkäyntiin mahd. paljon, koska peruskoulun tietoihin elämä kuitenkin pääosin perustuu. Näillä tiedoilla pyritänä esim. lukioon ja sieltä eteenpäin, joten miksi en panostaisi koulunkäyntiin, kun minulla on kuitenkin jo selvät sävelet, mitä haluan "isona" tehdä ja ne aion myös saavuttaa.

Tänään meidän postilaatikosta putkahti Suomalaisen kirjakaupan mainos ja suoraa päätä tartuin lähimpään kynään ja aloin ruksittamaan niitä tuotteita, jotka aion ostaa.

Lista näyttää tältä:

  • Stabilon ohuet kynät
  • Kulmalukko kansio välilehdillä
  • Suomi-ranska-suomi sanakirja
  • Kalenteri koulujutuille
  • Stabilon alleviivaus/päälleviivaus (mikä se oikeasti on?) kyniä
  • Stabilon peruslyijykyniä (ne keltaiset, ovat osoittautuneet parhaiksi)
  • Yksi lyijytäyte kynä + lyijyä
  • Muutamia kumeja
  • Batman penaali Prismasta (tai joku muu, jos kivempi kävelee vastaan)
  • +ehkä muutama ylimääräinen vihko kokeisiin kertauksia varten

Täytyykö sinun kohentaa koulutarvikkeitasi?

10 mielipide(ttä):

MouMou kirjoitti...

Sain eilen yliopistolta uuden kalenterin ja elämä hymyilee taas!:D

Ope, joka lähtee itsekin pian kynäostoksille kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä, että haluat panostaa koulunkäyntiin! Kyniä ja penaaleja tärkeämpää on kuitenkin se, että keskittyy tunnilla opetukseen ja pyrkii oikeasti ymmärtämään siellä kerrottuja asioita. Omien aivojen käyttö on siis toisin sanoen se ykkösjuttu!

Juu ja sillä stabilon tussilla saat korostettua tekstistä tärkeimpiä kohtia. Se onkin hyvä tapa kokeisiin luettaessa (älä viivaa koko kirjaa!) mutta älä kuitenkaan käytä tusseja kun viivailet koulun kirjoja vaan mielummin lyijykynää. Ja muista pyyhkiä viivaukset pois ennen kirjan luovuttamista!

Rosa kirjoitti...

moumou : Voikun peruskoulutkin antaisi meille kalenterit. :D

ope, joka lähtee itsekin pian kynäostoksille : Tottakai tiedän, että aivojen käyttö ja kuuntelemin & panostaminen on kaikkein tärkeintä. Hyvät vehkeet tekevät oppimisesta paljon hauskempaa ja helpompaa.
Perus Stabiloilla teen vihkoihin värikkäitä merkintöjä, jotka auttavat paremmin muistamaan ja päälleviivaus tussilla taas päälleviivaan vihkojen teksktejä. :) Koulun kirjoihin en koske. ;)

Iina kirjoitti...

Ite oon joskus kauan sitten saanut isoveljeltä ton lukion kalenterin, jota en sit kummiskaan käyttänyt. Lyijytäytekynät on sitte ihan parhaita, jos ei oo terotinta (tai mitään muutakaan). :D hitto, itelläkin on paljon enemmän ostettavaa mitä ajattelin, kun oon hukannut kaikki ympäri hyvinkäätä. :D mut onneks kyniä on kiva ostaa =)

Rosa kirjoitti...

iina : Totta, multakin häviää aina kaikki koulukamat ympäri koulua tai kavereille tai minne millonkin. Itekin tykkään lyijytäytekynistä, mut ne on vaan niin pirun kalliita... Pihi mikä pihi. :D Itekin tykkään kynien sun muiden ostosta. :D

Anonyymi kirjoitti...

mulla on kanssa ostettavana koululaukku, kyniä, kumeja, penaali, kansio, lyijytäytekynä + lyijyä, kontaktimuovia, stabiloita jne.. -.-'

Rosa kirjoitti...

anonyymi : Äh, mä unohdin kontaktimuovin... Kiitti, ku muistutit! :)

sama anonyymi taas kirjoitti...

ole hyvä vaan ;) tänään sain ostettua koululaukun, lyijytäytekynän + lyijyä, teroitin, 8 lyijykynää, 2 maped softy kumia ja 2 muuta kumia..

suosittelen noita softyja, ne on tosi hyviä. :)

vielä hankittavana penaali, kontaktimuovi, musta stabilo, stabilon värikäs viivaustussi (alleviivaus/päälleviivaus) ja pari vihkoa.

kri. kirjoitti...

Ne on joko yliviivaustusseja tai korostuskyniä. ;>

Lukiolaisen pakkopullaa, hanki kaikki itse ja unohda silti pari tärkeää juttua.
Ainakin näin mä teen. ;>

Rosa kirjoitti...

sama anonyymi : Joo, itekkin käytän niitä softy kumeja ja tykkään niistä. :) Hyvä että Aika samalta kuulosti meidän listat. :D

kri.: ok, kiitti valoituksesta. Mulla kävi sama. Unohdin tietty sen lyijytäyte kynän... Dääm