maanantaina, joulukuuta 08, 2008

Kuka sanoi joulukuu?

Jokaikinen vuosi on sama juttu. Kun joulukuu alkaa kolkutella ovella ihmiset alkavat panikoida, heilua, stressata ja rupeavat laatimaan suuria joulusuunnitelmia siivoamisesta ruokein laiton kautta aina joululahja hankintoihin. "Joulu on vaan kerran vuodessa!" on minusta hääpöinen peruste, koska tuo peruste sopii jokaiseen päivään. Miksei kaikki vuoden päivä suunnitella ja stressata kuukautta ennen, kuin h-hetki on?


Aina joulun tullessa ajankohtaisemmaksi kaupat alkavat mainostamaan suuremmin, alkaa soida joululauluja ja ihmiset alkava hiljalleen jopa hymyilemään.

Olen huomannut, että joulusta on nykypäivänä tullut lähinnä materiajuhla. Ostetaan paljon lahjoja ja paljon ruokaa. Ostetaan kuusi, jonka alle kaikki lahjat laitetaan, ostetaan paperit, naurt, teipit ja tarrat, joihin lahjat paketoidaan. Aaton jälkeen paperit, naurut, teipit ja tarrat ovat roskissa... Ostetaan sitä ja tätä, jotta joulusta saadaan mieluinen perhejuhla. Lapset laativa jo pienestä pitäen pitkät listat, joihin kuuluu musiikkia, pelejä, nukkeja, leikkiautoja sun muuta. Lapset oppivat jo ihan pieninä siihen, että joulu on materiaa. -huokaus- Olen itsekkin kasvanut tälläisessä ympäristössä. Aina on ollut rahaa ostaa ruokaa ja lahjoja, aina olen väsännyt ne listat paria viime vuotta huomioimatta.

Tänä vuonna olen päättänyt, etten itse stressaa mistään jouluun liittyvästä. En halii itselleni materiaa, enkä halua, että minulle ostetaankaan lahjoja. Kolme Ramonesin levyä olen toivonut. That´s it.
Ostan muutamat joululahjat muutamille läheisille ihmisille panikoimatta niistä. Unelmani olisi paketoida ne sanomalehtipaperiin, mutta lähes jokaiset lehdet ovat täynnä vain mainoksia... Ja äidin mielestä ne olisivat vain rumia ja epäesteettisiä. Leivon ehkä torttuja tai pipareita, mutta en sen takia, että niin on pakko, vaan sen takia, että ne on hyviä. En vain ymmärrä, miksi niitä "saa" leipoa vain joulun alla... Kesällä söin kerran pipareita rannalla ja sain osakseni erikoisia katseita... Vihaan joulua!

Kirjoittamaton sääntö kuuluu, että joulusta täytyy stressata. Niin vain on.

5 mielipide(ttä):

ninni kirjoitti...

Tää ei liity mitenkään tähän, mut mille riparille sä meet? ;>

Rosa kirjoitti...

ninni : Meen Kaunisniemi 1. Entäs sä? :)

ninni kirjoitti...

Kiva. Meen Sääksi 5. Kaikki pääsee jonneki pitkälle...

Caramelo kirjoitti...

Totta kyllä toisaalta joka sana, mutta minusta joulu on silti aivan ihana. Minusta se on juuri ihanaa kun panostetaan siihen yhteen erityiseen päivää, ja silloin on se ihana sukulaissiteinen juhlapäivä. Silloin ei stressata mistään, ja on ihanaa muistella kaikkia niitä edellisiä lapsuuden jouluja.
Turha stressaaminen on tietenkin eri juttu, mutta meillä ei ole pipareita pakolla koskaan väännetykään. Mummin kanssa mukavia leipurihetkiä on muistossa kun niitä oli aina niin hauskaa tehdä. <3

Rosa kirjoitti...

ninni : Ok.

Caramelo : Juuri se turha stressaaminen onkin niin ärsyttävää. Mutta juuri se yksi päivä. Miksi nähdä kuukauden vaiva yhden päivän eteen? En vain ymmärrä.